Corem satsar på egen personal

För Corem är logistik en ­viktig gren – något som gör deras verksamhet i Göteborg extra betydelse­full. – Har man lager och logistik som nisch är Göteborg självklart att finnas i, det vore tjänstefel att inte göra det, säger Jesper Carlsöö, uthyrningschef på ­Corem.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2016-04-08 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Mölnlycke. Corems största logistikinnehav i regionen ligger i Mölnlycke logistikpark.
Bild: Corem


Totalt har Corem ungefär en miljon kvadratmeter lokaler i Sverige och drygt 40 procent består av lager och logistik. Göteborgsregionen är deras näst största rent värdemässigt. Enligt Jesper Carlsöö, som har varit uthyrningschef på Corem i tre år, är det också den region som de har investerat och förvärvat mest i under de senaste åren.

– Det är en tydlig signal var man ska vara när det handlar om logistikläge, säger han.

Deras största logistikinnehav i regionen ligger i Mölnlycke logistikpark strax utanför Göteborg.

– Det är ett spännande området med bland annat Fedex och Pilkington som hyresgäster, säger Jesper Carlsöö.

Senast inflyttade är Assa OEM AB.

– Vi lyckades tomställa en lokal åt dem och byggde om både invändigt och utvändigt. Det har varit en stor investering, men det är också en väldigt spännande etablering, säger Jesper Carlsöö.

En annan hyresgäst i Mölnlycke logistikpark som man bygger ut för är SRS, Svenska Retursytem, ett före­tag som arbetar med transport mellan livsmedelsproducenter och butiker.

Yrkesbutiker


Just nu finns inga möjligheter för Corem att bygga nytt i Mölnlycke. Det finns det däremot på Exportgatan i Hisingsbacka, där Corem äger två fastigheter. Den ena tomten är obebyggd och här planerar man att bygga lokaler för bland annat yrkesbutiker.

– Jag tror att läget passar jättebra för just det, och det kan även fungera för citylogistik. Det blir jättebra med Marieholmstunneln och kommer att fungera perfekt både för oss och för våra kunder, säger Jesper Carlsöö.
Artikelbild

Jesper Carlsöö, uthyrningschef på Corem.
Bild: Corem


– Vi tror mycket på Exportgatan som logistikläge, vi har köpt mer och mer här och kan bygga mellan 15 000 och 20 000 kvadratmeter, fortsätter han.

Förutom logistik har Corem fokus på bland annat rena industri- och verksamhetslokaler. Bland annat äger man Ericssonanläggningen i Borås och Bilias lokal i Mölndal.

I framtiden vill man gärna ha fler objekt i Göteborg, och ser Hisingsbacka och Hisingskärra som exempel på bra lägen.

– Göteborg är en viktig logistikstad, vi vill både växa och förädla i regionen. Man måste också kunna följa sina kunder i sin utveckling, de ska kunna öka och minska sin verksamhet hos oss, säger Jesper Carlsöö.

Rikstäckande kunder


Han menar att de har rikstäckande kunder och därför vill kunna följa dem på alla deras marknader.

– Det händer mycket i Göteborg på lager- och logistik­fronten. Det har tidigare funnits ett underskott, men nu har det öppnats upp enorma områden bland annat vid Volvo och vid hamnen. Vi vill gärna ut­öka vårt utbud här, säger han.

"Gör oss speciella"


Ett strategiskt beslut från Corems sida är att ha egen personal i alla led, och man har egen personal när det gäller allt från fastighetsskötare och förvaltare till projektledare och regionchefer.

– Vi har full laguppställning i varje region. Det är inte unikt men det gör oss speciella, säger Jesper Carlsöö.

Han menar att kontakten med kunderna är oerhört viktig, och att man därför är noga med den egna personalen.

– De som har mest kontakt med hyresgästerna är i själva verket inte de som arbetar med uthyrning, utan fastighetsskötarna, och då är det en stor styrka att det är rätt personer.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration