Sundbybergs torg blommar upp

Kvarteret Banken står nu renoverat och klart och de intilliggande fastigheterna står på tur. Förvaltarens helhetsgrepp om Sundbybergs torg gör platsen tillgänglig för fler.
– Vi vill ha både det genuina och det urbana, säger Ewa-­Maria Svensson, uthyrningschef på Förvaltaren.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-04-12 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Banken. Kvarteret Banken har under de senaste åren totalrenoverats, såväl de 317 lägenheterna som de kommersiella lokalerna i markplan.
Bild: Henrik Ekberg


Det händer mycket mellan tvärbanans båda hållplatser längs Landsvägen i Sundbyberg. Kvarteret Banken, som ringas in av Landsvägen, Vasagatan och Esplanaden, har under de senaste åren totalrenoverats, såväl de 317 lägenheterna som de kommersiella lokalerna i markplan. Bostäderna är redan fyllda och på Vasagatan har Fonus flyttat in i sina nya lokaler. Nya hyresgäster i markplan är kommunens seniorsatsning Träffpunkten, Länsförsäkringars fastighetsförmedling och matbutiken Picard. I maj öppnar Thelins Konditori och i augusti slår en italiensk restaurang upp portarna i hörnet Landsvägsgatan/Vasagatan. Den nya hörnrestaurangen kommer att erbjuda såväl frukost, bistro som affärsluncher och fine dining.

– En ledstjärna i uthyrningsarbetet är att det ska vara en bra blandning av verksamheter, en mångfald, säger Ewa-Maria Svensson.

Första salongen i Sverige


Samma dag som Lokalnytt besöker Sundbyberg i början av februari slår M Room upp portarna för sin första salong i Sverige. M Room är Europas största frisörkedja för män och erbjuder förutom frisering även rakning, trimning och hudbehandling – utan varken tidsbokning eller köande. Företaget grundades i Finland år 2008 och i dag har M Room drygt 60 salonger i tio länder, bland annat i städer som Berlin, Miami och Seattle. M Room valde Sundbyberg som första svenska etableringsort eftersom regionen växer snabbt, både i antalet invånare och företagare, och det finns bra kommunikationer.

– Att lokalerna i Banken är nyrenoverade är självklart också ett stort plus för M Room. Förvaltaren, som är vår hyresvärd, har som ambition att förnya Sundbyberg och det känns roligt att få vara en del i det. De står för uppfräschningen av stadsbilden och vi fräschar upp de manliga invånarna, säger Robert Rydell, barberare och representant för M Room i Sverige.

Rätt i tiden


Förvaltaren har nu som mål att attrahera fler nya företag till Sundbyberg.

– Med lokaluthyrningen till M Room kan vi möta efter­frågan på ett bredare serviceutbud från den allt mer mångfacetterade befolkningen i kommunen. M Rooms koncept ligger helt rätt i tiden och det stämmer väl överens med Förvaltarens vision för Sundbyberg. Vi ska ligga i framkant och kommer fortsätta lyfta fram nya spännande aktörer, säger Ewa-Maria Svensson.

På andra sidan gatan, i kvarteret Bageriet, som bland annat inhyser Ica Supermarket och Systembolaget, kommer Förvaltaren också att påbörja ett renoveringsarbete. Fasaden kommer att blästras och nya fönsterpartier ska sättas in. Den befintliga arkaden ska byggas in, vilket gör området ljusare och lokalytorna större. Den totala handelsytan i fastigheten är 3 300 kvadratmeter och växer efter ombyggnationen med 324 kvadratmeter. På andra plan blev det nyligen klart att Profoto förlänger sitt hyres­kontrakt och utökar sin yta till 2 000 kvadratmeter. Ica och Systembolaget kommer också att bli kvar som hyresgäster.
Artikelbild

Bageriet. Även kvarteret Bageriet ska rustas upp. Ica Supermarkets och Systembolagets lokaler ska renoveras och blir även större när man bygger in den befintliga arkaden.
Bild: Henrik Ekberg


Mer torgkänsla


– Vi har vakanta kontorsytor i Bageriet om cirka 1 300 kvadratmeter i dag. Byggarbetet kommer att påbörjas när som helst och beräknas vara klart i mitten av nästa år. Sedan kommer även bostäderna i Bageriet att renoveras, berättar Ewa-Maria Svensson.

Även Förvaltarens intilliggande fastighet Basaren kommer framöver att genomgå en renovering. Upprustningen av de tre fastigheterna ska bidra till en mer sammanhållen torgkänsla i Sundbyberg med fler butiker, restauranger och gångstråk.

– Vi vill att de som jobbar på till exempel Swedbank ska promenera hit till Sundbybergs torg på lunchrasten eller efter jobbet. Det ska bli en samlings- och mötesplats där alla kan hitta något.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration