Riktar in sig på större projekt

AMF Fastigheter strävar efter att integrera områdena affärsutveckling, uthyrning och marknad i en och samma process. Just nu upptar gigantiska Urban Escape Stockholm mycket tid.
– Det är otroligt spännande, säger Ulf Eriksson, tillförordnad uthyrningschef på AMF Fastigheter.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-04-11 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Stort. Urban Escape Stockholm hör till ett av landets största pågående utveck- lingsprojekt. Projektet omfattar flera fastigheter i centrala Stockholm och kommer att rymma kontor, handel, hotell, restauranger, kaféer och kulturella ytor.
Bild: AMF Fastigheter


AMF Fastigheter hör till landets största fastighetsbolag med sina cirka 40 kommersiella fastig­heter i Stockholm och Sundbyberg. Bolaget är helägt av pensionsbolaget AMF och det övergripande uppdraget är att bidra till en stabil avkastning för AMF:s sparare. Ulf Eriksson har arbetat i ett år som tillförordnad uthyrningschef på huvudkontoret på Regeringsgatan i Stockholm, där omkring 100 personer arbetar.

Vad är det bästa med jobbet?

– Man möter dagligen nya branscher, olika koncept och träffar intressanta företag och kunder. Det är otroligt spännande och varierande, säger Ulf Eriksson.
Artikelbild

Ulf Eriksson, tillförordnad uthyrningschef på AMF Fastigheter.
Bild: AMF Fastigheter


I Stockholm äger AMF 38 fastigheter om totalt 676 000 kvadratmeter. Dessa består till 77 procent av kontor, 16 procent av retail, resterande ytor hamnar under övrigt.

Hur skulle du beskriva er som hyresvärd?

– Jag tycker att AMF Fastigheter är ett innovativt bolag, och våra stora utvecklingsprojekt, både i city och i andra delar av Stockholms innerstad, särskiljer oss från andra. Vi strävar efter att integrera affärsutveckling, uthyrning och marknad/kommunikation i en och samma process.

Vilken är er största hyresgäst?

– Vi går mot en utveckling där vi får en större mix av hyresgäster i våra områden. Ett exempel är Urban Escape Stockholm där vi bygger ett helt stadsrum för innovation, kreativitet och utveckling mitt i city. Det blir en blandning av kontor, handel, hotell, restauranger, caféer och kulturella ytor som tillsammans bildar en väldigt levande miljö.

Hur är det att arbeta med ett så stort projekt?

– Det är otroligt spännande att vara med att utveckla ett helt område i Stockholm city. Det är just nu ett av Sveriges största projekt med både attraktiva handels- och kontorserbjudanden kombinerat. Just nu pågår Liljevalchs Vårsalong som för första gången sedan 1921 visas på en annan plats än i konsthallen på Djurgården. Vi förbereder också för första inflyttningen hösten 2016 och planerar för hotellens öppnande i mars 2017.
Artikelbild

Fatburen. I början av december förra året köpte AMF Fastigheter Fatburen på Södermalm för drygt tre miljarder kronor av Aareal Bank.
Bild: AMF Fastigheter


Jobbar ni med något annat projekt i Stockholm just nu?

– Efter förvärvet av Fatburen och invigningen av vår nya matscen Teatern i Ringen centrum innan jul ser vi just nu över helheten på Södermalm.

– Vi arbetar också intensivt med nästa steg i ut­vecklingen av kvarteren runt Mood.

Hur ser du på framtiden i Stockholm, några nya investeringar på gång?

– Kommer det ut spännande objekt på marknaden är vi alltid intresserade. Det handlar främst om att bygga kluster där vi redan finns.

Vilken är er största lediga lokal i Stockholm just nu?

– Generellt har vi väldigt låg vakansgrad. Från 2018–2019 kommer det att finnas lediga lokaler i Urban Escape Stockholm, och där har diskussioner med intresserade redan inletts.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration