Infra City är Stockholms nya bil-mecka

Volkswagen, Kia, Tesla, Skoda … listan kan göras lång bland bilföretag som väljer Infra City. Sedan Profi Fastigheter tog över ägandet har handelsområdet utvecklats till ett bil-mecka.
– Lite så är det faktiskt. Men framför allt är det olika kluster som vi vill skapa, säger Erik Löfberg, affärsområdeschef på Profi Fastigheter.

Skriven av Henrik Ekberg 2016-04-13 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

KLUSTER. Profi Fastigheter, som tog över Infra City för tre år sedan, vill se kluster i området. I dag finns det bland annat kluster inom bil- och köksbranschen.
Bild: Profi Fastigheter


Nyligen blev det klart att Profi Fastigheter hyr ut 3 400 kvadratmeter till SC Motors, moderbolaget för generalagenterna Hyundai, Mitsubishi Motors, Citroën och DS i Infra City i Upplands Väsby. Därmed samlokaliserar SC Motors bilföretagens svenska huvudkontor som tidigare varit utspridda på olika platser. Men uthyrningen är inget unikt på något sätt. Sedan tidigare finns Volkswagen, Kia och Tesla representerade i Infra City och i början av året blev det även klart att Din Bil väljer handelsområdet norr om Stockholm för Nordens största fristående Skoda-anläggning.
Artikelbild

Erik Löfberg är affärsområdeschef för Profis bestånd i Infra City.
Bild: Profi Fastigheter


– Sen vi köpte Infra City för tre år sedan har målsättningen varit att skapa olika branschkluster. Vi har till exempel ett stort kluster för köksbranschen här och nu har vi även ett för bilar, vilket är roligt, förklarar Erik Löfberg.

En trivsammare arbetsplats


Infra City omfattar närmare 200 000 kvadratmeter kontors- och handelsyta och ligger utmed E4, mellan Stockholm och Arlanda. Av den 3 400 kvadratmeter stora lokalytan som SC Motors kommer att hyra består 2 500 av kontorslokaler. SC Motors flyttar in till sommaren.

– Vi är mycket nöjda med att flytta in i nya och moderna kontorsmiljöer i Infra City. Vi får nu tillfälle att samla all personal på ett ställe och arbeta aktivitetsbaserat, vilket i sin tur ska leda till en trivsammare arbetsplats och effektivare samt mer innovativt arbete på alla nivåer i företagen. Närheten till infrastruktur i närområdet och den geografiska placeringen mellan city och Arlanda var andra viktiga beslutskriterier, säger Christian Norberg, vice vd på SC Motors.

Din Bil, som är landets största återförsäljare av Skoda, kommer att hyra 2 300 kvadratmeter för en fullskalig flaggskeppsanläggning för ny- och begagnatbilförsäljning samt verkstad. Även här blir det inflyttning till sommaren. Anläggningen är Din Bils andra etablering i området, sedan tidigare säljer man även Volkswagen.
Artikelbild

BILAR. Autoexperten är inte den enda hyresgästen i bilbranschen som väljer Infra City. En rad bilmärken finns i dag etablerade, bland annat Tesla, Volkswagen, Skoda och Hyundai.
Bild: Profi Fastigheter


– Vi driver redan i dag fyra Skoda-anläggningar i Stockholm, så det känns fantastiskt att vi fått ansvar och möjlighet att etablera ytterligare en modern Skoda-anläggning i Stockholm, med bästa skyltläge mot E4, säger Jens Wetterfors, vd för Din Bil Sverige.

Bra kombination


Kia Motors har sedan länge sitt svenska huvudkontor i Infra City och sedan 2014 finns även det hypade bil­varumärket Tesla Motors i området. Teslas Service Center på Kanalvägen är elbilstillverkarens enda serviceanläggning i Sverige. Erik Löfberg tror att kombinationen av det optimala skyltläget vid den hårt trafikerade E4 och närheten till Arlanda är anledningen till att bil­företagen dras till Infra City.

– Ytterligare en aspekt är givetvis närheten till Stockholms city. Det har över huvud taget gått över förväntan sen vi tog över för tre år sedan. Och det är en del spännande saker på gång, både vad rör bilsegmentet och andra branscher.

– Vi har i dagsläget några vakanta kontorsytor som kan bli aktuella att omvandla till annan verksamhet. Vi har även två större byggrätter på andra sidan vägen vid Bauhaus och där förhandlar vi med flera aktörer om vad som ska göras. Det viktigaste är att få rätt mix av hyresgäster.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration