Flera satsningar på Landvetter

Bockasjö AB har tecknat avtal med Swedavia Real Estate om den fortsatta utvecklingen av logistikfastigheter vid Göteborg Landvetter Airport. Avtalet innebär att ett joint venture bildas och i ett första skede att mark färdigställs för byggnation av logistikfastigheter motsvarande cirka 100 000 kvadratmeter.

Skriven av Rasmus Thedin 2015-02-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Bockasjö och Swedavia ska gemensamt utveckla Landvetter Logistics Park
Bild: Swedavia


– Avtalet är ett viktigt steg i den fortsatta utvecklingen av Göteborg Landvetter Airport som knutpunkt för resande och logistik i regionen. Bockasjö AB är en mycket professionell samarbetspartner och vi är övertygade om att vi därigenom kan överträffa kundernas krav på moderna effektiva logistikbyggnader, bra infrastruktur och närhet till andra företag och tjänster, säger Karl Wistrand, vd för Swedavia Real Estate AB.

Detaljplanen för området beräknas ha ­vunnit laga kraft innan sommaren i år och när så skett kommer omfattande markarbeten för hela området att på­börjas. Inflyttning i första fastigheten beräknas ske under våren 2017.

Samtidigt har RO-gruppen Södra Älvsborg erhållit ett projekt bestående av utbyggnad av befintligt parkeringshus på Landvetter Airport. Projektet skall påbörjas omgående.

Detta är ett led i den satsning som RO-Gruppen gör på flygplatsen. Säve Flygplats läggs ned och Landvetter Airport planerar för terminal­utbyggnad med flera nya gater, höghastighetståg, hotell och etablering av Airport City.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration