"Vår bredd ger oss en unik marknadsöverblick"

Newsec är Nordens största fastighetskonsult och marknadsförs som ”The full service property house”. <br /> – Vår rikstäckande bredd ger oss en unik marknadsöverblick och vi kan via våra olika specialisttjänster erbjuda ett stort mervärde till våra hyresgäster och kunder, säger Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec i Göteborg.

Skriven av Nicklas Tollesson 2015-02-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Newsec förvaltar cirka 500 000 kvadratmeter lokaler i Göteborg. "Det är väldigt stort tryck på moderna kontor just nu", säger Ulf Birk, uthyrningsansvarig på Newsec i Göteborg.
Bild: Nicklas TollessonNewsec har över 600 anställda på 20 kontor i Norden och Baltikum. Bolaget erbjuder fastighetsägare ett brett spektra av konsulttjänster.

Newsec äger inga egna fastigheter utan förvaltar på uppdrag av externa ägare. I Göteborg förvaltar Newsec cirka 500 000 kvadratmeter lokaler och bostäder.

– På den kommersiella sidan har vi mest kontor och handel, inte speciellt mycket lager- och industrilokaler, säger Ulf Birk, som menar att det finns en väldigt stor efterfrågan på moderna kontor i centrala lägen.

– Det var ett stort tryck under hela 2014, och är det fortfarande. Vi har i Göteborg under året tecknat cirka 17 000 kvadratmeter på nya avtal. Vi har kvar en del större ytor vi arbetar med och vi har offerter ute på nästan alla.

Bred kompetens


Ett intressant projekt som Newsec ansvarar för är Front Lindholmen – det gamla Semconhuset – där konsultbolaget Alten kommer att bli en stor hyresgäst.

– Vi genomför just nu en ganska stor ombyggnad och anpassning av fastigheten och vi sköter projektledningen inhouse. Vi har en väldigt bred kompetens inom bolaget och det är inga problem för oss att genom­föra allt från mindre hyresgästanpassningar till större fastighetsutvecklingsprojekt.

I nuläget har Newsec knappt 4 000 kvadratmeter kvar att hyra ut i fastigheten.

Newsec ligger också i startgroparna för att bygga om och modernisera Telia Soneras gamla fastighet i Gårda. Drygt 3 500 kvadratmeter är för närvarande tillgängliga i fastigheten.

Förutom att arbeta med uthyrning i det egna förvaltningsbeståndet kan Newsec hjälpa andra fastighetsägare med rena uthyrningsuppdrag.

– Vi åtar oss externa uppdrag om vi tror att vi har bra chans att klara dem, resursmässigt och fastighetsmässigt.

Kan det uppstå situationer där ni konkurrerar med er själva, om ett företag är intresserat av lokaler i både ert förvaltningsuppdrag och i ett externt uppdrag?


– I praktiken är det väldigt ovanligt att det sker. Det är väldigt sällan som två lokaler med samma storlek också är likvärdiga när man väger in andra parametrar. Men om det skulle inträffa krävs naturligtvis en hög grad av professionalism och etik för att sköta dessa eventuella parallella uppdrag.

Cirka 100 personer arbetar på Newsecs Göteborgskontor, som ligger vid Lilla Bommen. Här sitter stora delar av ekonomiavdelningen tillsammans med de ­lokala förvaltningsteamen.

Du har arbetat för Newsec i ett drygt år, vad är det bästa med bolaget?


– Newsec är ett bra bolag som sätter personalen i centrum. Vår värdegrund är "Passion for colleagues and clients" med "colleagues" först. Den andan genomsyrar Newsec.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration