Astras gamla lokaler ska bli moderna kontor

I april flyttar Astra Zeneca ut ur lokalerna på Argongatan 2D i Åbro. Fastigheten ägs av Grandab ihop med investerare, som tänker modernisera den.

Skriven av Nicklas Tollesson 2015-02-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Astra Zenica flyttar ut ur lokalerna i april.
Bild: Grandab


Grandab köpte, tillsammans med investerare, fastigheten för ett år sedan, med vetskapen att den snart skulle stå tom. I april lämnar Astra Zeneca byggnaden och Grandab förhandlar i dagsläget med olika hyresgäster.

– Fastigheten kommer att behöva renoveras och beroende på hur mycket vi får uthyrt direkt kommer det att ta mellan fyra och tolv månader att få den inflyttningsklar, säger Carl Petre på Grandab.

Halva byggnaden uppfördes 1994 och den andra halvan tillkom 2001. Fastigheten är på 6 000 kvadratmeter fördelat på fyra våningar.

– Det är en gedigen fastighet, som kommer att bli modern när vi renoverat den, säger Carl Petre.

Astra Zeneca hyr fastigheten av Grandab i dag, men ska flytta för att förtäta sina lokaler.

– De vill att alla ska sitta i "Astra-byn". Det visste vi redan när vi köpte fastigheten.

Astra har suttit i lokalerna sedan de byggdes och det var också de som gjorde tillbyggnaden för 14 år sedan.
Artikelbild

Carl Petre, delägare i Grandab.
Bild: Grandab


– Fastigheten är i bra skick. Den nyare halvan är till och med i mycket bra skick.

Men så fort de får den uthyrd ska den ändå renoveras, och de nya hyresgästerna kommer att kunna påverka fastigheten i hög grad.

– Huset håller god standard i dag, men det ska uppdateras till modern kontorsstandard och få nya ytskikt. Det kommer att bli effektiva kontorslokaler med ett bra läge.

Carl Petre beskriver fastighetens läge som strategiskt, med närhet till E6 och Söderleden och med ett bra skyltläge. Jämför man med andra fastigheter i området är det dessutom väldigt gott om parkering, med närmare 150 platser.

– Dessutom går det två bussar precis utanför, som på fem minuter tar dig till Mölndal centrum. Det gör det till ett bra läge för de företag som har både bilburna och kollektivresande anställda. Om man är kostnadsmedveten är det här ett bra läge. Man får mycket för pengarna. Om man jämför med exempelvis Högsbo ­eller Sisjön så tar du dig snabbare till centrala Göte­borg härifrån, men till samma pris, ­säger Carl Petre.

Förhoppningen är att få fastigheten helt uthyrd de närmaste 1,5 åren.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration