Hemsö satsar på utveckling

Hemsö siktar på att bli den bästa fastighetsvärden för samhällsservice. I år tilldelades företaget Stora samhällsbyggarpriset. – Vår riktlinje och ambition är att i alla lägen vara närvarande, ansvarstagande och utvecklande, säger vd:n Per Berggren.

Skriven av Therese Aronsson 2012-10-12 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Per Berggren.
Bild: Hemsö


Hemsös fastighetsbestånd har funnits inom ramen för Kungsledens publika fastigheter sedan början på 2000-talet. Sedan 2010 är Hemsö ett fristående bolag som ägs till femtio procent av vardera Kungsleden och Tredje AP-fonden.

– Vi siktar på att bli den bästa fastighetsvärden för samhällsservice och vi eftersträvar att i alla lägen arbeta nära våra kunder, att vi som företag och de individer som arbetar här tar ett stort ansvar och att vi, våra hyresgäster och vår personal ständigt utvecklas, säger Per Berggren.

Ni har riktat in er på samhällsfastig­heter, hur skiljer det sig jämfört med andra kommersiella fastigheter?


– Vi har både äldreboenden, vårdcentraler och ­skolor. Eftersom det handlar om mycket längre hyresavtal än i kommersiella fastigheter så blir arbetshorisonten mycket längre. Långsiktighet och ansvarstagande blir avgörande för vår och våra hyresgästers framgång.

Vilka fördelar ser ni med den inriktningen?


– Det finns ett värde i att arbeta långsiktigt, dels ur ett fastighetsperspektiv, men även för individerna som arbetar i företaget. Långsiktighet skapar mening och seriositet.

I oktober tilldelades Hemsö, tillsammans med Upplands Väsbys kommun, White Arkitekter och Peab Stora samhällsbyggarpriset för byggnaden Messingen, som är en del i Upplands Väsbys satsning på ett attraktivare och mer funktionellt centrum. En nyckelfaktor är att byggnaden rymmer verksamheter som skapar interaktion mellan gymnasieelever och vuxna som vistas i byggnaden. Här finns bibliotek, restaurang och konferenslokaler. Byggnadens gedigna material, solskyddande fasad och lokalernas mångsidighet ger goda förutsättningar för byggnadens hållbarhet.

– Byggnaden Messingen är en inspirationskälla både internt på Hemsö och gentemot andra kommuner när vi bygger nytt och bygger om, säger Per Berggren.

Fler projekt är på gång. Just nu arbetar de med att göra om ett äldreboende till ett annat boende i Midsommarkransen. De bygger också nya bostäder och ­butiker i anslutning till Vittra på Södermalm.
Artikelbild


Bild: Hemsö


Vilken är er bästa lediga lokal just nu?


– Alla våra lokaler för samhällsservice är uthyrda. I anslutning till våra lokaler för samhällsservice uppstår ibland biytor som vi hyr ut till exempel till kontorsverksamhet eller till butiker. En sådan yta om 340 kvadratmeter finns just nu tillgänglig vid Tranebergsplan.

Hur är Hemsö som hyresvärd?


– Vår riktlinje och ambition är att i alla lägen vara närvarande, ansvarstagande och utvecklande. Både för oss själva och för våra hyresgästers räkning.

Vilken är er hjärtefråga?


– En hjärtefråga för mig är den kvalitet och seriositet man erhåller genom att arbeta långsiktigt. Det finns värden i det som jag verkligen uppskattar.

Hur ser du på framtiden för Hemsö?


– Vi ska fortsätta på det spår vi är på och givetvis utveckla det.

Vad tycker du har varit roligast under din tid på Hemsö?


– Att få sätta ihop framgångsrika team.

Vilka är dina tips till lokalsökande företag?


– Utgå alltid från läget, utan rätt läge för din verksamhet blir det andra inte rätt. Säkerställ sedan att det finns en bra och seriös hyresvärd, och då gärna en som även verkar regionalt på den ort du ämnar etablera dig, säger Per Berggren.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration