Huvudkontor till Torsplan

NCC:s handels- och kontorsfastighet Torsplan är nu uthyrd till 84 procent. Den senaste hyresgästen är myndigheten Inspektionen för vård och omsorg, IVO.

Skriven av Sofia Grymer 2013-04-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Med myndigheten Inspektionen för vård och omsorg, IVO, är Torsplan uthyrt till 84 procent. "Vi känner oss trygga med att fastigheten är fullt uthyrd vid årsskiftet", säger Fredrik Hemborg, region­chef NCC Property Development.
Bild: Diakrit


I januari 2014 flyttar myndigheten in på 7 439 kvadratmeter kontorsyta. Nu återstår endast 3 800 kvadrat­meter kontorsyta samt 1 285 kvadratmeter handelsyta av totalt 30 000 kvadratmeter, vilket innebär att 84 procent av Torsplans yta nu är uthyrd.

– Hyresavtalet med IVO är viktigt inte bara för Torsplan. Myndighetens närvaro kommer även att stärka klustret Stockholm Life i Hagastaden som ett världsledande område inom vård- och hälsovetenskap med Karolinska Institutet och Nya Karolinska Solna i spetsen, säger Fredrik Hemborg, regionchef på NCC Property Development.

Torsplan är en av de första fastig­heterna som blir klar i den nya stadsdelen Hagastaden, mellan Norra Stationsgatan och Karolinska Sjukhuset. Hagastaden utvecklas till en helt ny stadsdel med en blandning av boende, parkområden, handel, världsledande forskning och avancerad vård. Därför är det naturligt att Inspektionen för vård och omsorg väljer att ha sitt huvudkontor här.

– Vi upplever ett fortsatt stort intresse för Torsplan och vi känner oss trygga med att fastigheten är fullt uthyrd vid årsskiftet, säger Fredrik Hemborg.

Torsplan blir en Green Building-fastighet och kommer att miljöklassas i nivån Excellent enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Breeam. Det innebär bland annat stor hänsyn till inomhusmiljö, ekologi, livscykel, avfall samt energi- och vattenanvändning.

Inspektionen för vård och omsorg är en ny myndighet som tar över Social­styrelsens tillsyn av hälso- och sjukvård samt socialtjänst.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration