Nya mode-stories skapas på Biblioteksgatan

Den 22 mars öppnade H&M sitt nya, lyxigare modevarumärke & Other Stories i Vasakronans lokaler på Biblioteksgatan 11. Butiken lanseras under våren i sju europeiska städer.

Skriven av Sofia Grymer 2013-04-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Köerna ringlade långa när & Other Stories slog upp dörrarna för första gången på Biblioteksgatan.
Bild: H&M


& Other Stories vänder sig till kvinnor och erbjuder ett brett sortiment av skor, väskor, accessoarer, kosmetika och kläder, för att de ska kunna skapa sin personliga stil eller "story". När butiken på Biblioteksgatan slog upp dörrarna den 22 mars var intresset stort och köerna ringlade långa.

– Konceptet är nytt och spännande och butiken känns väldigt skandinavisk, produkterna kommer fram på ett bra sätt, säger Anna Nyberg, affärsområdeschef på Vasakronan.

Vad betyder det för Vasakronan att H&M lanserar sitt nya koncept i er fastighet?


– Det är jättekul, H&M är en av våra största kunder. Eftersom de bara öppnar i sju städer är det extra kul att vi får vara med och bidra till utbudet på Biblioteksgatan.
Artikelbild

"Konceptet är nytt och spännande och butiken känns väldigt skandinavisk", säger Anna Nyberg.
Bild: Vasakronan


Hur gick förmedlingen av kontraktet till?


– Tom Joule som låg i lokalen innan kom till oss och sa att de ville lägga ned. Vi hade pratat med H&M ganska länge och för dem var det extremt viktigt att öppna i april–mars för att kunna lansera konceptet i alla sju städer under våren.

– Vi kände att det var rätt koncept för gatan. Det blir en dragare, och H&M:s andra konceptbutik COS går otroligt bra.

Vad betyder det för mixen i området att & Other Stories öppnar här?


– Jag tror att det är bra för mixen, det blir en mer ­levande gata. Det är en gata med väldigt hög modegrad så det blir en bra mix av moderiktiga butiker. Detta är ett uppgraderat koncept av H&M.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration