Sollentuna först ut för Capman

När Capman Nordic Real Estate köper sin första fastighet i Sverige väljer de Sollentuna. – Enligt våra bedömningar är det ett framtidsområde, säger Per Tängerstad.

Skriven av Therese Aronsson 2013-03-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Link Arkitektur


När Capman började titta efter sitt första förvärv i Sverige för sin fond Capman Nordic Real Estate letade de först överallt, men fastnade till slut för Sollentuna.

– Sollentuna är jätteintressant. Satsningar på infrastruktur i norrort gör att det framöver inte kommer att vara några avstånd till Kista och Arenastaden, säger Per Tängerstad, partner på Capman.

Där fick de upp ögonen för Pfizers gamla huvudkontor och efter 18 månaders förhandling blev det deras. I december tillträdde de fastigheten.

– Huset har hög byggnadsteknisk klass som attraherar dem som söker kvalitet. Läget är bra med närhet till Arlandapendeln. Med den nya motorvägen, Kymlingelänken, blir det lätt att ta sig härifrån till både Uppsala, Oslo och Stockholms innerstad. Man kan lätt ­undvika alla köer som är i dag. Att BMW valde att lägga sitt nordiska huvudkontor här visar på konkurrenskraften.

Blir fin mat


Totalt är fastigheten på 16 000 kvadratmeter. BMW hyr en tredjedel, Pfizer hyr en tredjedel och den sista tredjedelen är vakant. Redan nu har de flera bra intressenter för ytorna.

Kontoren har hög standard med öppen planlösning, bra takhöjd och stort dagsljusinsläpp.

Artikelbild


Bild: Capman


Nu arbetar Capman med att sätta sin prägel på vad kontorsfastigheten erbjuder. De började med att byta operatören i köket till Fazer Foodservice. Från första mars finns en ny kökschef och under våren kommer vinnaren av Årets kock 2011, Tomas Diederichsen, gästspela i köket.

– Det blir fin mat till priset av en vanlig lunch. I stort sett alla som arbetar i fastigheten äter i restaurangen, så det är viktigt att maten där är bra, säger Per Tängerstad.

Fazer äger också Gateau, ett trendigt surdegsbageri i Stockholm. Lunchrestaurangen kommer därför även att sälja deras produkter som en extra service. Annan service som finns är bland annat vakt, konferensanläggning, gym och biltvätt.

Kommunikationsmässigt kommer mycket att hända i Sollentuna. Per Tängerstad förklarar att Tvärbanan som ska byggas mellan Solvalla och Helenelund kommer att knyta ihop två pendeltågslinjer, en som kommer norrifrån och en från Västerås. Vid Helenelund, som blir en hub, kan man då byta mellan pendeltåg och Tvärbanan. Tvärbanan tar dig också enkelt till Kista. Förbifart Stockholm, som byggs längre norrut, gynnar Sollentuna med anslutningen i Häggvik, vilket blir en central punkt. Förbifart Stockholm kommer att stå klar 2022 och Tvärbanan 2018.

– Det finns en oerhörd potential i detta område, som utgör landets mest dynamiska region. En framtida bebyggelseutveckling kring Ulvsundaleden och E 18/E 4 med kopplingarna till både Mälarbanan och pendeltåg samt två tvärbanelinjer möjliggör ytterligare expansionsmöjligheter både för kommersiella fastigheter och bostäder. Lägg därtill kopplingen till Bromma och Arlanda flygplatser så inser man vilket utmärkt kommunikationsläge det utgör, säger Elisabeth Berglund, VD på Link Arkitektur som står bakom visionsskissen.

– Vår bedömning är att Sollentuna är ett framtidsområde. Det känns helt rätt att satsa där, konstaterar Per Tängerstad.

Vilken är er fortsatta strategi för Sverige?


– Vi kommer att titta på affärer där vi känner att vi kan tillföra ett mervärde. Vi kan snabbt säga ja eller nej när fastig­hetsaffärer dyker upp. Vi skulle gärna köpa mer i Sollentuna och satsa där. Vi tycker att det är ett väldigt bra läge.

Vilka är Capman?


– Vi är ett finskt bolag som i Finland är en stor ägare av hotell och köpcentrum. I Sverige kommer vi främst att satsa på kontor i vår nya fond. Som hyresvärd är vi förhoppningsvis bra, aktiva och nära våra kunder. Jag tror att vi är enkla att ha att göra med, säger Per Tängerstad.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration