Arbetsgivarverket till Sveavägen

Arbetsgivarverket, som är en medlemsstyrd, statlig arbetsgivarorganisation, flyttar med sina 70 medarbetare till Diligentias fastighet på Sveavägen 44.

Skriven av Therese Aronsson 2012-10-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Kontoret på Sveavägen 44.
Bild: Wingårdhs


Där har de hyrt 1 900 kvadratmeter. Kontoret har väggar som kan flyttas vid behov utan att behöva bygga om och tunnelbaneuppgången ligger precis intill kontoret. Till grannar får Arbetsgivarverket bland andra e-handelsföretaget Klarna och ett nytt hotell som Nobiskoncernen ska öppna.

– Nu när vi bygger om en av Stockholm citys största kontorsbyggnader är det effektivitet som gäller. Vår nya hyresgäst är en duktig kravställare, med en lång lista med kriterier som det nya kontoret ska uppfylla. Vi är glada att de valde en av Europas mest energieffektiva fastigheter, där vi nu minskar energianvändningen med 70 procent. Den minskningen motsvarar 900 dagliga tvåmilsresor med bil, det vill säga 900 personers pendling till och från arbetet, säger Markus Pfister, fastighetschef för Diligentias kontor.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration