SF Bio till Mall of Scandinavia

Med 15 salonger, 2 000 biofåtöljer och norra Europas största filmdukar, varav den största är 25 meter, ska SF:s biograf på Mall of Scandinavia bli den mest moderna i Norden.

Skriven av Therese Aronsson 2012-10-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Fyra av de 15 salongerna tillhör en vip-biograf med egen ingång och exklusiva fåtöljer. Här kommer biobesökarna att kunna njuta av en förstklassig restaurang och bar med fullständiga rättigheter i regi av en välkänd svensk krögare.
Bild: Benny Architects/BAU


En 5D-salong ger en flerdimensionell upplevelse där bioupplevelsen består av både fysisk rörelse, vind och vatten. Övriga salonger utrustas med den nya 3D-tekniken. Biopubliken kommer att kunna njuta av flertalet Sverige- och världspremiärer och biografen kommer dessutom att stå värd för ett antal galapremiärer framöver. Fyra av salongerna tillhör en vip-biograf med egen ingång och exklusiva fåtöljer. Här kommer biobesökarna att kunna njuta av en förstklassig restaurang och bar med fullständiga rättigheter i regi av en välkänd svensk krögare. Med ägaren Unibail Rodamco har SF tecknat ett hyresavtal om sammanlagt 9 000 kvadratmeter.

– Vi är naturligtvis jätteglada över denna satsning. Vi kommer fortsätta bygga biografer som på alla sätt manifesterar att biografen även i fortsättningen kommer att vara det i särklass bästa sättet att se film. Vi arbetar vidare med det vip-koncept som vi så lyckosamt börjat med, och med extremstora dukar, ett ljud i världsklass och en ypperlig biografmiljö blir detta en anläggning som tar upplevelsen till nästa nivå, säger Jan Bernhardsson, vd på SF Consumer Entertainment och SF Bio.

– Detta ger en försmak av vad Mall of Scandinavia kommer att erbjuda. Kombinationen av biograf och ett utmärkt restaurangutbud är en viktig del i skapandet av framtidens shoppingupplevelse, säger Per Ronnevik, Director of Development Nordic på Unibail-Rodamco.

Mall of Scandinavia uppförs i Solna och invigs hösten 2015. Det kommer då att erbjuda 250 butiker och restauranger.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration