ICT-skolan samlokaliserar i Kista

Akademiska Hus har tecknat ett hyresavtal om 8 500 kvadratmeter med KTH i Electrum 1 i Kista. Tanken är att skolan ska kunna koncentrera sin verksamhet till en byggnad. Akademiska Hus satsar nu 200 miljoner kronor på ny- och ombyggnationer. Skolan har i dagsläget över 3 000 studenter och bedriver internationellt framstående forskning och utbildning inom informationsteknik.

Skriven av Therese Aronsson 2013-02-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Akademiska Hus satsar nu 200 miljoner kronor på ny- och ombyggnationer för KTH i Kista.
Bild: White


– ICT-skolan kan nu samlas i en byggnad vilket kommer att innebära stora fördelar för utbildningen och forskningen. Genom Electrum-byggnadens placering mitt i Kistas ICT-kluster fås en daglig kontakt mellan KTH, företag och forskningsinstitut. Något som gynnar alla parter, säger Peter Gudmundson, rektor vid KTH.

Genom om- och tillbyggnader ska moderna utbildnings- och administrativa miljöer skapas samtidigt som en befintlig aula och kontorsytor byggs om. I samband med ombyggnationen genomför Akademiska Hus också en rad energibe­sparingsåtgärder. De nya lokalerna beräknas vara färdigställda i augusti 2014.

– Det är med stor glädje vi kan konstatera att den positiva utvecklingen i Kista Science City kraftigt bidrar till att universitetshuvudstaden Stockholm stärker sin ledande position, säger Sten Wetterblad, region­direktör för Akademiska Hus Stockholm.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration