Planerar landmärke på Rosenlund

Stenbergs etablering var första steget i utvecklingen av fastigheten Vargön på Rosenlund. I pipelinen finns ytterligare nästan 20 000 kvadratmeter nybyggnation – bland annat ett landmärke om tio till tolv våningar.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-09-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Anders Mårtensson.
Bild: Nicklas Tollesson


Området som tidigare var garage och uppställningsytor åt Swebus håller på att genomgå en stor förändring och utveckling. Fastighetsägaren Lecrima AB, med vd Björn Karlsson, har stora planer för fastigheten.

– Nu när Stenbergs har invigt sin anläggning blir det lite mer uppmärksamhet åt området, och nu har vi dragit igång uthyrningsarbetet på allvar. Det finns ett stort intresse, säger Anders Mårtensson på Quadrent, som arbetar med uthyrningen av projektet.

Det gamla familjeföretaget Stenbergs, som säljer CNC-styrda maskiner, valde efter över 80 år i Nässjö att flytta verksamheten till Jönköping, och finns nu mittemot Holmgrens Bil.

Pendlande personal


– Ungefär halva Stenbergs personal­styrka pendlade från Jönköping och en ­anledning till flytten var att det skulle bli lättare för dem att rekrytera rätt personal här. Dessutom fick de ett fantastiskt skyltläge och en helt ny byggnad om 3 000 kvadratmeter. Det gamla garaget som stod där var det bara att jämna med marken, säger Anders Mårtensson.

Det finns plats för ytterligare tre byggnader på fastig­heten, bland annat ett högt kontorshus, som också skulle kunna innehålla hotell.

– Varje våningsplan blir 1 200 kvadratmeter. Det blir två byggnader som binds ihop av ett hisschakt i mitten. Planlösningen innebär att fyra företag i princip kan dela varje våningsplan. Men det krävs att någon stor aktör tar en ganska stor del av huset för att byggnationen ska kunna påbörjas, säger Anders Mårtensson, som tror mycket på projektet.
Artikelbild

Stenbergs flyttade nyligen till Jönköping efter att ha funnits i Nässjö sedan starten 1918.
Bild: Quadrent


Perfekt skyltläge


– Skyltläget är perfekt, precis vid E 4, det är lättillgängligt eftersom du har av- och påfarterna alldeles intill. Du har närheten till Elmia och till Kinnarps Arena. Det är lite utanför citykärnan, men det är inte speciellt långt egentligen. Kommer det ett Stockholmsföretag och tittar så är det ju inga avstånd alls för dem.

De två övriga byggnaderna som planeras påminner om Stenbergs byggnad, och planeras bli 2 000 och 2 600 kvadratmeter stora.

– De byggnaderna passar företag som behöver både kontor och lager, "renare" industri. Man kan också tänka sig sällanköpshandel eller proffsbutiker.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration