Kommunhus flyttar till Hallonbergen

Kommunhuset i Sundbyberg flyttar i oktober 2013 till kvarteret Fröfjärden i Hallonbergen, som ägs av AMF Fastigheter. Där hyr de 8 600 kvadratmeter.

Skriven av Therese Aronsson 2013-01-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

"Sundbyberg växer mest i landet, då behöver staden också större och bättre lokaler", säger Jonas Nygren (S).
Bild: Statens fastighetsverk


– Vi är mycket glada över att Sundbybergs kommun har valt att flytta sin verksamhet till moderna och flexibla lokaler i Hallonbergen, med sitt mycket strategiska läge intill E 18, god tillgång till alla trafikleder och kollektivtrafik. Här finns alla förutsättningar för att skapa ett nytt och funktionellt kommunhus. Vi ser fram emot ett gott samarbete, säger Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter.

– Sundbyberg växer mest i landet, då behöver staden också större och bättre lokaler. Det nya stadshuset ligger väldigt strategiskt. Hallonbergen är mitten av Sundbyberg, både geografiskt och befolkningsmässigt. Vi är många som ser fram emot flytten, säger Jonas Nygren (S), kommunstyrelsens ordförande i Sundbyberg.

Sundbybergs stad har under de senaste åren varit en av de snabbast växande i Sverige. Det fördelaktiga läget och det aktiva arbetet med näringslivsfrågor har lockat över 3 000 små och stora företag att etablera sig i Sundbyberg. I dag anses kommunen vara en av de mest företagsvänliga i hela landet.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration