Nordic PM är "always on site"

Fastighetskonsulten Nordic PM har både hyresgästens och fastighetsägarens bästa för ögonen.
– Våra medarbetare skall alltid ställa sig frågan: Hur skulle jag göra om jag själv ägde denna fastighet, säger vd:n Joakim Orthén.

Skriven av Therese Aronsson 2013-01-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

"Vi är övertygade om att vi gör mest nytta genom att vara på plats bland fastigheterna och hyresgästerna, i linje med vårt motto "Always on site". Det ger oss de rätta förutsättningarna för att skapa affärer där alla parter blir nöjda", säger Joakim Orthén.
Bild: Sandell Sandberg Arkitekter


Efter att ha arbetat under många år i fastighets­ägande bolag startade Joakim Orthén år 2007 fastig­hetskonsulten Nordic PM. Övertygelsen var att det skulle gå att kombinera gedigen erfarenhet av ägande och förvaltning med en snabbfotad vardag där behov och möjligheter fångas upp och tillvaratas för såväl uppdragsgivare som hyresgäster. Nordic PM har sedan dess växt i en jämn och god takt och har i dagsläget 50 medarbetare som tillsammans arbetar med det mesta inom såväl fastighetsförvaltning och lokaluthyrning som fastighetsutveckling och transaktioner.

– Vår långa erfarenhet ur fastighetsägarperspektiv gör att vi har koll på både fastighetsägarnas och hyresgästernas önskemål och behov. Vi är övertygade om att vi gör mest nytta genom att vara på plats bland fastigheterna och hyresgästerna, i linje med vårt motto "Always on site". Det ger oss de rätta förutsättningarna för att skapa affärer där alla parter blir nöjda. Vi anser att det är en nödvändig grund för långsiktiga och goda relationer mellan fastighetsägare och hyresgäster, säger grundaren och vd:n Joakim Orthén.
Artikelbild

Najaden i Haninge är ett av Nordic PM:s utvecklingsprojekt. Här ska möjligheter för utbildningsvård, äldreboende och omsorg skapas.


Nordic PM har ytterligare ett motto, "Vi förvaltar och utvecklar fastigheter som om de vore våra egna". Såväl lokalsökande spekulanter som befintliga hyresgäster skall vara trygga i förvissningen om att Nordic PM arbetar med såväl hyresgästens som fastighetsägarens bästa för ögonen. Enligt dem är det nämligen i grund och botten samma sak. Nöjda hyresgäster ger nöjda fastighetsägare, och tvärtom.

– Våra medarbetare ska alltid ställa sig frågan: Hur skulle jag göra om jag själv ägde denna fastighet? Eftersom vårt företag genomsyras av entreprenörsanda så medför det att vi är väl medvetna om att ifall hyresgästerna tjänar pengar, så gör även fastighetsägaren det. Vi har en filosofi på vårt företag som i korta drag går ut på att vi alltid ska vara snabbfotade, inte rädda för att fatta beslut och att det inte ska vara långt mellan ord och handling.

Nordic PM:s förvaltnings- och uthyrningsverksamhet är förlagd där deras kunders fastigheter finns, och i Stockholmsområdet är de för närvarande verksamma från Åkersberga, Upplands Väsby och Solna i norr, via Södermalm och Hammarby Sjöstad i innerstaden, till Nacka och Haninge i söder. De är även verksamma i Västerås, Uppsala och Södertälje.

Vilken är den bästa lediga lokalen just nu?


– Genom att vi har ett "varierat sortiment" så törs vi säga att det finns lite för alla och envar bland de lediga lokalerna. Till exempel kan vi nämna Danvik Center på Hästholmsvägen i Danvikstull, som är en fastighet med god standard och ett mycket bra och citynära läge. Hyrorna ligger en bra bit under nivåerna i innerstaden några minuter därifrån, säger Joakim Orthén.

Ni arbetar även med fastighetsutveckling, vad har ni för projekt på gång?


– I fastigheten Najaden intill Handens station i Haninge förbereder vi för en förändring av användningsområdet för stora delar av fastigheten. Vi skapa möjligheter för utbildning, vård, äldreboende och omsorg, vilket vi sett en ökad efterfrågan på.

– Vi har också fått förtroendet att arbeta med uthyrning av lokaler om sammanlagt 20 000 kvadratmeter i Sky City Office One, som planeras uppföras i nya Sky City vid Stockholm Arlanda Airport. Det utgör, tillsammans med nya Clarion Hotel Stockholm Arlanda, nästa steg i utvecklingen av marken nära flygplatsen. Här finns fantastiska och spännande möjligheter till utformning av såväl exklusiva huvudkontor, säljkontor och kontorshotell som hotell, showroom, utbildningslokaler eller lägenhetshotell.

Hur ser du på framtiden för Nordic PM?


– Vi ser ljust på den, då vi genom att ha arbetat konsekvent efter vår affärsidé har lyckats med att bygga upp goda affärsrelationer med en mängd aktörer. Vi har nu gjort oss ett namn i branschen och har ett bra track record, och tror att vi genom att fortsätta arbeta hårt även i framtiden kommer att ha möjligheter att vara med att skapa goda affärer för oss, våra uppdragsgivare och hyresgäster, säger Joakim Orthén.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration