En ny nivå för shoppingen

Med Atollen lyfts shoppingen i Jönköping ytterligare en nivå.– Man ska inte behöva åka till Göteborg för att hitta sina favoritvarumärken, säger Stina Påg, marknadschef på Quadrent som sköter uthyrnings- och marknadsföringsarbetet för Atollen.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-09-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Atollen omfattar 42 000 kvadratmeter.
Bild: White


Om ett drygt år ska de första butikerna i vad som har kallats Jönköpings hittills största stadsomvandlingsprojekt öppna.

Atollen kommer att omfatta sammanlagt 42 000 kvadratmeter bostäder, handel, kontor och parkeringsplatser.

– Det här blir det bästa läget i Jönköping och de absolut finaste lokalerna när det gäller materialval och liknande. Det innebär att hyresgästerna bör vara i samma nivå. Och det är den mer exklusiva shoppingen som efter­frågas i Jön­köping nu. Många som vill ha vissa varumärken åker till Göteborg för att shoppa i dag, när Atollen öppnar ska det vara lika naturligt att stanna kvar i Jönköping, säger Stina Påg.

Mode, fritid och fika


Sammanlagt kommer Atollens två lägsta våningsplan att innehålla ett 30-tal butiker – med inriktning på mode, livsstil och fritid – och ett antal trendiga ­caféer och restauranger. Det blir stora, glasade ytor för butikerna medan caféerna och restaurangerna har stora öppningsbara partier till uteserveringar mot vattnet.

Att Team Sportia ska öppna en butik på 2 000 kvadratmeter är det enda som hittills är officiellt.

– I övrigt är en del butiker klara, men har inte ­offentliggjorts och vi för förhandlingar med ett flertal olika aktörer. Intresset är väldigt stort och vi kommer inom kort att gå ut med fler hyresgäster.

Atollen ska inte att vara en galleria eller köpcentrum. Alla butiker kommer att ha egna entréer ut mot gatorna.

– Det här är en utökning av cityhandeln, ingen galleria. En fördel för hyresgästerna är att man slipper det stök som det ofta kan bli med gemensamma ytor i galleriorna. Samtidigt kommer det att vara uppvärmda slingor i gatorna för att det inte ska bli halt eller ­snöigt. Det blir tak en bit ut över gatorna för att miljön ska bli så ombonad som möjligt.
Artikelbild

Stina Påg.
Bild: Nicklas Tollesson


Tilltalande utsikt


Dessutom räknar man med att läget och utsikten över Munksjön kommer att vara tilltalande för många.

– I och med Atollen så binder man ihop hela stråket från kulturhuset Spira upp till Bauers brygga och vidare ända ut till Hamnpiren. Det kommer att bli en fantastisk strandpromenad i en unik miljö.

En stor fördel för shoppingsugna Jönköpingsbor är att Atollen kommer att hålla söndagsöppet.

– Det är inte många butiker i Jönköping som har söndagsöppet i dag, men förhoppningsvis kan detta leda till att det blir mer liv och rörelse i staden på söndagarna och att andra handlare ser möjligheterna och också har öppet på söndagarna. Det blir ett lyft för shoppingen i Jönköping.

Nästa års julhandel


Omedelbart söder om Atollen planeras för ett evenemangstorg i Jönköpings stads regi.

– Det är också ett lyft, en plats för utomhuskonserter och andra publika evenemang som inte finns i staden sedan tidigare.

Lagom till nästa års julhandel ska de första butikerna slå upp portarna. Hela projektet ska stå klart året därpå.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration