"Många brinner för staden"

Lundbergs är ett stort fastighetsbolag – men jobbar som ett litet.– Hyresgästerna ska känna igen sin fastighetsskötare, säger Jonas Petersson, ansvarig förvaltare för Lundbergs i Jönköping.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-09-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Lundbergs kontor på Smedjegatan ligger i en gammal byggnad, som har byggts ihop med den nya Passagen, som går från Södra Strandgatan till Smedjegatan. Jonas Petersson är ny ansvarig förvaltare för Lundbergs i Jönköping.
Bild: Nicklas Tollesson


Fastighets AB LE Lundberg är ett helägt dotter­bolag till börsnoterade LE Lundbergföretagen, som leds av Fredrik Lundberg, son till Lars Erik Lundberg, som startade företaget i sin lägenhet i Norrköping 1944.

Huvudkontoret ligger fortfarande kvar i Norrköping, men bolaget har vuxit ordentligt och äger i dag fastigheter till ett värde av drygt tolv miljarder kronor, i tolv olika städer.

– Det är viktigt för oss att ha kontor på alla marknader där vi finns. Närheten till kunden är vår styrka. Våra hyresgäster ska känna igen sin fastighetsskötare och de ska när som helst kunna komma upp hit till vårt kontor och få hjälp, säger Jonas Petersson.

Ödetomt blev butiker


Lundbergs kontor i Jönköping ligger på Smedjegatan i en väldigt unik miljö.

För några år sedan var det en ödetomt på bak­sidan, men Lundbergs genomförde ett projekt där man byggde nya butiker och kontor som vetter mot Södra Strandgatan och förband den byggnaden med den på Smedje­gatan genom gallerian Passagen. 4 500 kvadratmeter nya ytor skapades åt kontorshyresgäster som KPMG och SEB, medan butiksytorna i Passagen bland annat hyrs av lokala entreprenörer som Gardin-Olsson, Så in i Norden, Vincent shoe store, Company och Elegansia.

För tillfället har Lundbergs inga liknande projekt på gång i Jönköping.

– Nej, vi har väldigt få lediga ytor, vi har väl mindre kontorsytor och ett par butiker lediga.

Sammanlagt äger Lundbergs cirka 75 000 kvadratmeter i Jönköping. 25 000 kvadratmeter utgörs av kommersiella ytor, 9 000 kvadratmeter är butiker och resten är kontor.

– Alla de kommersiella ytorna ligger väldigt centralt, säger Jonas Petersson.

Hur ser du på näringslivsstaden Jönköping?


– Jag är ganska ny på den här posten, men bodde i Jönköping i sex år fram till 2008. Sedan jag kom tillbaka i höstas har jag försökt träffa så många som möjligt i närings­livet här och jag har slagits av att det finns många som verkligen brinner för staden. Många människor vill väldigt mycket. Om jag sedan tänker tillbaka på det Jönköping jag lämnade 2008 så har det ju hänt otroligt mycket sedan dess. Tittar man runt Munksjön så känner man knappt igen någonting från den tiden. 2008 tror jag att man bara hade kommit så långt så man höll på med arkitekttävlingen kring kulturhuset Spira … Så det har hänt väldigt mycket, och det finns mycket positiv energi i staden


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration