"Vi erbjuder plats att växa på"

Med en koncentration av fastigheter i Öresundsregionen visar North Bridge att de tror på området.<br /> – Här finns utvecklingspotential. Vi ser det här som en av Skandinaviens tillväxtregioner, säger fastighetschefen Rickard Nilsson.

Skriven av Therese Aronsson 2012-08-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Lund Business Park är North Bridges största fastighet, som omfattar 75 000 kvadratmeter kontor, lager och produktionslokaler. Här finns också stora utvecklingsmöjligheter. Stora hyresgäster är Flextrus, ÅR Carton, Axis, Flint Group, Försäkringskassan och Thomas Cook.
Bild: Therese Aronsson


North Bridge startades när två norrmän som jobbade i London på en investmentbank bestämde sig för att starta eget, vilket blev North Bridge Capital Partners. De hittade samarbetspartners i Oslo och startade North Bridge Management och förvaltar i dag fastigheter för cirka fyra miljarder kronor. Avdelningen i Oslo ansvarar för den nordiska verksamheten och förvaltar två fonder och SPV-fastigheter.

– North Bridge har ett intresse av att utöka verksamheten som fastighetsfondsaktör och förvaltare. Vi vill gärna påta oss större projekt och utöka vårt bestånd, säger Rickard Nilsson, fastighetschef för North Bridge i Sverige.

I Sverige är North Bridges fastighetsbestånd koncentrerat till Öresundsregionen. Lund Business Park är deras största fastighet, som omfattar 75 000 kvadratmeter kontor, lager och produktionslokaler. Stora hyresgäster är Flextrus, ÅR Carton, Axis, Flint Group Försäkringskassan och Thomas Cook.

– Här har vi stora utvecklingsmöjligheter. Vi är öppna för att bygga nytt och det ger utrymme för våra hyresgäster att växa.

Förutom Lund Business Park har de en fastighet i Eslöv med kontor, lager och logistik. I Burlöv har de en fastighet där en del är butik för sällanköpshandel och lager, och den andra delen är lager och verkstad. De har också en fastighet i Trelleborg som är en blandfastighet med kontor, gym, butik och lager.
Artikelbild

Rickard Nilsson, fastighetschef, North Bridge.
Bild: Therese Aronsson


– North Bridge ser en utvecklingspotential i Öre­sundsregionen och anser att det är en av Skandinaviens tillväxtregioner. Vi tror på utvecklingen av bättre kommunikationer med bro och tunnel, och på universitet och kunskap. Närheten och symbiosen med Köpenhamn är så klart också viktig, säger Rickard Nilsson.

Vilken är er bästa lediga lokal?


– Vi har ett fint kontor i Lund Business Park på 400–1 600 kvadratmeter. Vi räknar med en uppgradering för kommande hyresgäst och där finns stora möjlig­heter att vara med och påverka.

Vad karaktäriserar North Bridge?


– Jag upplever att det finns en kombination av långsiktighet, flexibilitet och seriositet. Vi lägger stor vikt vid att arbeta med våra hyresgäster och är pålitliga gentemot investerare. För att kunna tjäna pengar måste vi tänka långsiktigt och jobba aktivt med våra hyresgäster och leverera vad de vill ha på lång sikt. Nöjda hyresgäster är viktigt och för det finns sällan några genvägar.

Hur är ni som hyresvärd?


– Vi är lyhörda och samarbetsinriktade. Till exempel sätter vi oss gärna ner med hyresgästerna och diskuterar, löser problem och funderar kring anpassningar och önskemål från hyresgästerna. Vi tycker att det är viktigt att träffa våra hyresgäster ofta och ha ett bra samarbete med dem. Vi har också möjlighet att fatta beslut ganska fort om det behövs.

Vad tror du om North Bridges framtid i Öresundsregionen?


– Vi jobbar vidare med befintliga fastigheter och letar efter intressanta objekt som kan dyka upp. Vi har på vår agenda att öka vårt bestånd om tillfälle ges. Det vi letar efter är samma typer av fastigheter som vi har i dag, säger Rickard Nilsson.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration