Nya aktörer till Lundaskog i vår

Efter Citygross lyckade etablering i Lundaskog byggs just nu etapp 2. Ytterligare 6 000 kvadratmeter handel byggs just nu och i mars öppnar Jula, Swedol och Arken Zoo.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-08-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I mars ska ytterligare 6 000 kvadratmeter handel öppnas i Lundaskog. Sedan följer en tredje och sista etapp om ytterligare 2 500 - 3000 kvadratmeter.
Bild: Årstiderne Arkitekter AB


DHL:s gamla terminalområde i Lundaskog, norr om Viaredsmotet, håller på att förvandlas till ett handelsområde.

Vissa av byggnaderna har rivits, men den stora byggnaden har byggts om till en Citygrossbutik på 10 000 kvadratmeter, som öppnade i mars 2011.

– Vi startade mitt i finanskrisen och det var segt att komma igång. Men sedan har det rullat på bra. City­grossbutiken är en succé och vi har fått bra hyresgäster också i etapp 2, säger Pero Popovski, Sverigechef för den danska fastighetsutvecklaren Sjaelsö, som har utvecklat området.

I somras inleddes byggnationen av etapp 2. Delar av Jula kommer att hålla till i den gamla delen, men till största delen kommer den andra etappen att bestå av helt nya byggnader, som byggs ihop med den gamla.

Jula, vars butik blir drygt 3 000 kvadratmeter, blir den största aktören i etapp 2. Jula är en lågprisaktör som riktar sig till villa- och fritidshusägare, hemma­fixare, lantbrukare och hantverkare.
"Citygrossbutiken är en succé och vi har fått bra hyresgäster också i etapp 2."
Swedol, som säljer elektronikprodukter, verktyg, yrkes­kläder, skyddsutrustning och fordonstillbehör kommer att öppna en drygt 2 000 kvadratmeter stor butik, och Arken Zoo öppnar en cirka 700 kvadrat­meter stor butik.

Det kommer också att bli en tredje etapp i Lundaskogprojektet.

– Ja, det kommer att bli ytterligare en handelsaktör om 2 500–3 000 kvadratmeter, men vi kommer inte att uppföra den byggnaden. Det vill de själva göra, så vi håller på att sälja marken till dem, det kommer att bli officiellt i höst vilka det rör sig om, säger Pero Popovski.

Sjaelsö har sålt båda de första etapperna till Alecta. Den första etappen har Alecta tillträtt och den andra etappen tillträder tjänstepensionsföretaget när den är färdigställd i vår.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration