Ica öppnar i Rosenlund

Rosenlund står inför ett omfattande ansiktslyft. Ica kommer i mars att öppna en 1 800 kvadratmeter stor butik.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-08-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: White


Wallenstam öppnar under andra kvartalet 2013 en butik om 1 800 kvadratmeter på Rosenlundsgatan 6-8.

– Icas etablering och inbyggnad av de intilliggande arkaderna är en del av den omfattande upprustning som är på gång i Rosenlundsområdet. Utöver en utökad service för boende i området bidrar ombyggnationen också till en ljusare och tryggare miljö, säger Thomas Dahl, Wallenstams vice vd med ansvar för region Göteborg.

Rosenlundsområdet utvecklas av Göteborgs stad i sam­arbete med fastighetsägarna i området. Planerna är omfattande. Nya planteringar, sittplatser, cykel­parkeringar och inbyggnad av arkaderna är några av de förändringar som kommer att genom­föras. Går allt enligt plan kommer även en gångbro börja byggas över vallgraven väster om Feskekörka i slutet av 2013 för att koppla ihop Rosenlund och Haga.

– Läget är unikt och erbjuder fantastiska möjligheter för god stadsutveckling och förtätning. Vi ser fram emot att på vårt sätt bidra till ett tryggare och mer trivsamt Rosenlund, säger Thomas Dahl.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration