Svenska kyrkan in i Pedagogen Park

Vid årsskiftet flyttar Fässbergs församling in i Pedagogen Park, den gamla lärarhögskolan i Mölndal.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-09-01 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Svenska kyrkan flyttar vid årsskiftet in i Pedagogen Park.
Bild: Nicklas Tollesson


– Svenska kyrkan vill vara ute och möta människor på plats i vardagen och vara en aktiv del av samhället. Med våra nya lokaler mitt i Pedagogen Park är det enkelt att komma i kontakt med oss. Vi räknar med att det pågår olika verksamheter i huset både på dag- och kvällstid, säger Sune Fransson, kyrkogårds- och fastighetschef.

– Förutom kontor och församlingslokaler ska vi även ha ett andaktsrum för den som har behov av en stund i stillhet. Här har vi perfekta förutsättningar för såväl barnverksamhet som diakoni. Samtidigt gör närheten till Fässbergs kapell att lokalerna blir väldigt användbara som samlingslokaler för minnesstunder och liknande samvaro.

Totalt är i dag cirka 10 000 kvadratmeter uthyrda i Pedagogen Park. När hela fastigheten är helt utvecklad räknar fastighetsägaren Aspelin Ramm med att ha 30 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta. Dessutom planeras redan nu för mellan 500 och 700 lägenheter i området.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration