13 000 kvadrat nyuthyrt i Gamlestadens Fabriker

Aberdeen har hyrt ut 13 000 kvadratmeter till 16 nya hyresgäster i Gamlestadens Fabriker.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-08-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild


Bild: Nicklas Tollesson


Aberdeen har hittills i år tecknat kontrakt för sammanlagt 25 000 kvadratmeter i Gamlestadens Fabriker. Av dessa rör 13 000 kvadratmeter nya hyresgäster.

De två största nya hyresgästerna är Dekra som hyr 2 184 kvadratmeter och Tillskärar­akademin som har tecknat avtal om 2 037 kvadratmeter. Sammanlagt har fastigheten fått 16 nya hyresgäster sedan årsskiftet och fem befintliga hyresgäster har valt att stanna kvar i sina lokaler på förlängda avtal.

– Vi är glada att ha attraherat så många nya företag samtidigt som många existerande hyresgäster valt att förlänga sina kontrakt. Den ­starka efterfrågan bekräftar att vi är på rätt väg med vårt och kommunens arbete med att utveckla hela Gamle­staden, säger Annika Tell, förvaltare på Aberdeen Asset Management.

Gamlestadens Fabriker, som ägs av Aberdeen Property Funds Pan-Nordic, rymmer cirka 65 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.


Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration