Platzer bygger nytt i norra Gårda

Platzer planerar att bygga ett nytt kontorshus, om 7 000 kvadratmeter och ytterligare 1 500 kvadratmeter butiks- och konferensyta, i norra Gårda.
– Vi byggstartar så snart vi har färdiga hyreskontrakt för hälften av ytorna, säger P-G Persson, vd för Platzer Fastigheter.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-08-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Platzer planerar för en ny byggnad med 7 000 kvadratmeter kontor med butiksyta i bottenplanet. Jones Lang Lasalle har precis inlett uthyrningsarbetet.
Bild: Zynka


Den aktuella tomten ligger mellan Anders Personsgatan och Norra Kustbanegatan, omedelbart söder om Peabs kontor, en fastighet som Platzer också äger.

– Den här fastigheten köpte vi av Söfast för ett par år sedan. Det var en däckfirma här, som vi har löst ut, och AF har varit här medan de har bebyggt området intill. Nu vill vi göra ett rejält ryck med det här kontorsprojektet och vi har anlitat Jones Lang Lasalle som ska hjälpa oss med uthyrningen, berättar P-G Persson.

Detaljplane- och bygglovsfrågorna är färdiga, och så fort hälften av ytorna är uthyrda sätts byggnationen igång.

– Vi hoppas att tillräckligt mycket ska bli uthyrt under hösten och att vi kan börja bygga till våren. Inflyttning ska kunna ske 18 månader senare, på hösten 2014.
Artikelbild

P-G Persson, vd, Platzer Fastigheter.
Bild: Platzer


Binder ihop byggnaden med Peabs kontor


På Jones Lang Lasalle är man positiv inför uppdraget.

– Möjligheterna är många för den som söker sig till området och storlek på lokalyta varierar från 300 kvadratmeter och uppåt. Vi har god erfarenhet av utvecklingsprojekt och det ska bli roligt att få arbeta med nya ytor i en äkta blandstad i stark utveckling, säger Christina Cedérus Olauson som ansvarar för uthyrnings­uppdraget på Jones Lang Lasalle.

Ambitionen är att också binda ihop den nya byggnaden med Peabs kontor.

– Vi vill skapa en bra helhetslösning som fungerar även om vi skulle tappa Peab som hyresgäst. I dag är grannfastigheten, där Peab hyr hela byggnaden, anpassad för en hyresgäst. Det nya huset kommer att kunna förbindas med den byggnaden i två våningsplan, och underlätta för att eventuellt dela upp huset på flera hyres­gäster, säger P-G Persson.

Gårda 3:12, som Peab hyr, omfattar 3 500 kvadratmeter.

Platzer har vuxit i Gårda de senaste åren. Närheten till centrala Göteborg och det goda kommunikations­läget alldeles intill E 6 är ett par av anledningarna till att Platzer tror starkt på området, som i och med de stora bostadsetableringarna på senare år håller på att utvecklas till en modern blandstad.
Artikelbild

Den nya byggnaden byggs ihop med byggnaden som Peab idag hyr av Platzer (till vänster i bild). "Vi vill skapa en bra helhetslösning som fungerar även om vi skulle tappa Peab som hyresgäst", säger Platzers vd P-G Persson.
Bild: Zynka


Vill bygga skyskrapa


I Platzers pipeline i norra Gårda ligger också ett stort kontorsprojekt, omfattande 15 000–25 000 kvadrat­meter, en skyskrapa på den så kallade Ahlsell-­fastigheten i slutet av Anders Personsgatan.

– Tyvärr har arbetet med detaljplanen stått stilla länge när det gäller det projektet, så vi kommer inte igång. Det behövs en attitydförändring på stadsbyggnadskontoret. När en aktör som Platzer med finansiella resurser och track record kommer med ett genom­arbetat projekt som betyder mycket för Göteborg borde de se positivt på det och ta sig an uppdraget med lust och energi, tyvärr ser vi ibland för lite av det. Men vi har i alla fall sett tecken på att det kan bli bättre framöver.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration