Mejeriet Meeting Point ska locka fler gröna företag till Alnarp

Alnarp, mellan Malmö och Lund, får ett nytt företagshotell med konferensdel. Med Mejeriet Meeting Point hoppas Akademiska Hus locka mindre företag inom den gröna näringen till Alnarp i Lomma kommun. – Jag tror verksamheter inom den sektorn vinner mycket på att finnas här, säger Berit Christenson, förvaltare på Akademiska Hus.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-07-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Mejeriet Meeting Point blir namnet på det nya företagshotell som Akademiska Hus nu skapar i den befintliga kontorsfastigheten på Kungsgårdsvägen i Alnarp. Företagshotellet kommer att rymma kontors­ytor om cirka 700 kvadratmeter.
Bild: Henrik Ekberg


I Akademiska Hus kontorsfastighet på Kungsgårds­vägen i Alnarp finns redan några företag. Men till våren kommer det att bli betydlig livligare när Mejeriet Meeting Point slår upp portarna på ett helt våningsplan i den gamla mejeribyggnaden. Det nya företagshotellet kommer att rymma ytor om 700 kvadratmeter, upp­delade på 13 kontorsrum, kök och mötesrum. Under de närmaste månaderna kommer dessa ytor att renoveras och få nya glaspartier och ytskikt. Väggarna i korridorerna, mellan kontorsrummen, ska förses med anslagstavlor där företagen får möjlighet att kommunicera sin verksamhet och vad som står på agendan.

– Vi vill att verksamheterna ska samverka och inspireras av varandra. På det sättet skapas synergi­effekter och de kan växa, förklarar Petra Stenberg, kommunikationsansvarig på Akademiska Hus.

Företagshotellet kommer även att fungera som en inkubator, där till exempel studenter i Alnarp ges möjlighet att testa sina idéer.

– Vi gör detta tillsammans med SLU. Det handlar om att ta hand om kunskapen och kreativiteten på universitetet, säger Petra Stenberg.
Artikelbild

Området utanför SLU:s huvudbyggnad ska göras mer attraktivt och levande.
Bild: Henrik Ekberg


Blir mötesplats för alla


Färgerna på interiören i Mejeriet Meeting Point kommer att präglas av platsen och verksamheterna i Alnarp. Det blir alltså kulörer hämtade från det gröna och lummiga Alnarp och från SLU:s inriktning på landskapsarkitektur, trädgård, växtproduktion och jord- och skogsbruk. Bakom utformningen av inredningen står Kanozi Arkitekter. I delar av husets första plan kommer även Akademiska Hus att skapa konferens- och loungeutrymmen. Dessa lokaler blir tillgängliga för såväl hyresgäster i företagshotellet som för andra verksamheter i området.

– Där kommer man att kunna arrangera mindre seminarier eller kanske ta en after work. Det blir en mötesplats för alla, även för invånarna här i Alnarp. Lokalerna kommer man att kunna boka med hjälp av en app, berättar Berit Christensson.

Men det är inte det enda som är på gång i Alnarp. Till exempel ska området utanför universitets huvudbyggnad Alnarpsgården göras mer attraktivt och levande. Bygget av den nya forskningsanläggningen Biotronen pågår också för fullt, ett projekt som kommer att locka fler forskare till Alnarp.

– Även de kommer att kunna hyra in sig på företagshotellet. Vi sår ett frö med den här satsningen och jag är säker på att den gröna näringen kommer att växa sig ännu starkare här, säger Berit Christensson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration