Ta en runda på St Andrews Old Course på lunchrasten

Golflab valde Kista för att finnas nära kunderna. Och intresset är stort för företagets golfsimulatorer. Efter knappt ett år på Isafjordsgatan börjar man redan se sig om efter större lokaler. – Framför allt får vi allt fler förfrågningar från större grupper, säger Niklas Fischier på Golflab.

Skriven av Henrik Ekberg 2015-08-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

På Golflab i Kista finns möjligheten att spela på 87 av världens främsta golfbanor.
Bild: Niklas Fischier


Golflab flyttade in i den 120 kvadratmeter stora lokalen i Electra Building i november. Kontorshuset bytte i augusti ägare då Kungsleden köpte fastigheten av Nordika. Golflab erbjuder kunderna i Kista två golfsimulatorer där man kan analysera sin sving och bollflykt eller helt enkelt ta en lättsam tävlingsrunda med kompisarna.

– Tekniken är helt vedertagen i proffskretsar; de ­absolut främsta i världen använder de här simulatorerna. Och det unika med dem är att de kan användas både för nytta och nöje, berättar Niklas Fischier, som driver Golflab tillsammans med Gustav Steen.

Simulatorerna som användas i Golflab är av märket Trackman. Tack vare den militära radarteknologin registrerar simulatorerna den verkliga flykten hela ­vägen tills bollen landar. Genom att slå iväg en boll cirka fyra meter i simulatorn så kan man bland annat mäta klubbhuvudets och bollens hastighet, energiöver­föringen från klubban till bollen, det vertikala och horisontella svingplanet, slagets längd och bollens spinn.

– Det fina är att denna information får man även om man bara tränar för nöjes skull.

Överbevisat


– Felmarginalen i simulatorn för ett 150 meters slag är endast 30 centimeter. Det är också anledningen till att de absolut främsta ute på de gröna fälten är så förtjusta i den, säger Niklas Fischier, som även nämner att det endast finns ytterligare en liknande anläggning i landet.

– Som golfspelare har jag själv alltid varit lite kritisk till dessa maskiner, men den här har överbevisat mig, den fungerar verkligen.
Artikelbild

Niklas Fischier.
Bild: Niklas Fischier


Världens bästa banor


I stället för att åka till Skottland för att spela på St Andrews Old Course eller Pine Valley i USA så kan man ta tunnelbanan ut till Kista och testa 87 av världens bästa golfbanor. Söndagar och onsdagar arrangeras även tävlingar på Isafjordsgatan. Och enligt Nicklas Fischier så råder det ingen tvekan om att golfsporten, efter några svagare år, åter är på den berömda tapeten.

– Förra året vände det, då ökade antalet golfspelare och i år ser det likadant ut. Anledningen, tror jag, är en ökad tillgänglighet; köerna till klubbarna är kortare och det har byggts många pay and play-banor, som inte kräver Grönt kort. Sen beror det nog också på att våra svenska golfstjärnor går bra internationellt, säger Niklas Fischier.

Att sporten ökar i popularitet märks även hos Golflab. Många uppskattar tillgängligheten, att man snabbt kan komma hit på lunchen eller efter jobbet. Inte minst får man mycket förfrågningar från större grupper.

– Vi skulle vilja köpa in fler simulatorer, men det kräver samtidigt mer lokalutrymme. Så vår ambition är att hitta en ny, större lokal. Och givetvis vill vi vara kvar här i Kista.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration