"Kontor att profilera sig med"

Långsiktighet genomsyrar Midroc. Allt från att de har ambitionen att äga sina fastigheter länge till att de tar hand om sina hyresgäster med egen personal. – Våra hyresgäster vet att det är Stefan eller Hasse som kommer, det är en trygghet, säger affärschefen Jesper Annerstedt.

Skriven av Therese Aronsson 2012-06-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn

Artikelbild

Jesper Annerstedt, affärschef, Midroc Real Estate.
Bild: Midroc


I Stockholm äger Midroc fem centralt belägna kontorsfastigheter. De ligger alla mellan Gustav Adolfs torg och Humlegården och är på sammanlagt 25 000 kvadratmeter. De satsar på gedigna fastigheter på rätt adress i bästa läge för en långsiktig förvaltning. Jesper Annerstedt, affärschef på Midroc Real Estate, konstaterar att det är en marknad som alltid går bra.

– I Stockholm har vi spännande och unika lokaler i bra lägen, det är lokaler som hjälper till att bygga hyres­gästernas varumärken. De är profilerade och sticker ut. Till exempel var Swedish Match med och byggde Tändstickspalatset en gång i tiden. Nu har de flyttat tillbaka dit. Men de fokuserar inte på det gamla utan på det nya. Det är ett historiskt hus, men där ­sitter ett modernt företag, säger han.

Trevlig stämning


Midroc har en stor blandning av hyresgäster, allt från Kungliga biblioteket till finans, juridik, media och produktionsbolag. Det är en medveten satsning.
Artikelbild

Peter Syrén, vd, Midroc Real Estate.
Bild: Midroc


– Det skapar en trevligare stämning i husen med flera mindre företag än ett stort. Att ha hyresgäster från olika branscher gör att vi blir mindre påverkade vid eventuella branschnedgångar.

Han berättar att det som genomsyrar Midroc som hyres­värd är deras långsiktighet. De har egen förvaltning med egen personal.

– Vi har bra service, är lättillgängliga och har mycket personal per kvadratmeter. Hyresgästerna känner vi per namn. Det ger känslan av ett mindre företag, trots att Midroc är stort. Vi vill ta hand om våra hyresgäster och överträffa deras förväntan, säger Jesper Annerstedt.

Midroc satsar också på hög service mot sina hyresgäster. I flera av fastigheterna finns gemensam reception för hyresgästerna, kontorshotell, gemensamma konferensrum, gym för alla medarbetare och diverse kringtjänster, som telefonpassning, posthantering och mottagande av besökare.

Träningsmöjligheter på jobbet


– Fler och fler profilerar sig med sina kontor. Jobbet flyter ihop med det vanliga livet och för att känna sig mer fri på jobbet underlättar det om det finns möjlighet till en god kopp kaffe eller träningsmöjligheter.
"Vi har bra service, är lättillgängliga och har mycket personal per kvadratmeter."
Midrocs ambition är att köpa fler fastigheter i centrala Stockholm och bolaget tittar hela tiden efter möjliga alternativ. Men Midroc letar också efter större projekt. I Lund och i Malmö arbetar de inte bara med enskilda fastigheter utan bygger hela områden med kontor, bostäder och närmiljö. De har en helhetssyn. Miljön mellan och runt husen är lika viktig som funktion, estetik och miljö inne i byggnaderna. Peter Syrén, vd för Midroc Real Estate, förklarar att de nu vill bygga liknande områden i Stockholm.

– Vi arbetar med hela kedjan, från utveckling av mark till förvaltning av färdiga fastigheter, det är unikt för oss. Därför bygger vi också hållbart, eftersom vi tänker långsiktigt. Med hållbart menar vi inte bara miljö­smart och energieffektivt, det är standard i dag, utan även socialt hållbart med trevliga miljöer i områdena och hus som uppfyller de krav som hyresgästerna ställer, säger han.

Deras senaste projekt i Stockholm är en fastighet på Gustav Adolfs torg. Jesper Annerstedt berättar att när hyresgästen flyttade ut för två år sedan passade Midroc på att totalrenovera fastigheten, som har anor från slutet av 1800-talet. Den charmiga, äldre utsidan kontrasteras med den toppmoderna insidan där 2012 års teknik har använts för kyla, ventilation, ljus och ljud.
Artikelbild

I fastigheten på Gustav Adolfs torg erbjuder Midroc moderna lokaler i en äldre miljö med utsikt över slottet.
Bild: Midroc


– Vi är väldigt nöjda, men helt nöjda blir vi när fastig­heten är fullt uthyrd. I dag är 1 500 kvadratmeter av 7 000 uthyrda. Snart börjar de första företagen flytta in och då kan vi visa upp lokalerna på ett bättre sätt än på byggritningarna. Fullt inflyttad räknar vi med att den är sommaren/hösten 2013, säger Jesper Annerstedt.

Vilken är er bästa lediga lokal?


– Vår absolut bästa lokal ligger i fastigheten på Gustav Adolfs torg. Där har vi 700 kvadratmeter med balkong och utsikt över slottet. Det är en fantastisk lokal. Det är drygt tre meter i takhöjd och här finns en blandning av rum för 20 arbetsplatser och rum för tre–fyra personer.Dela på linkedIn


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration