Huvudkontor till Klaraporten

”Det nya huvudkontoret kommer att bli en av Sveriges modernaste arbetsplatser med ändamålsenliga lokaler”, säger Jan Olson, vd på SJ.

Skriven av Therese Aronsson 2012-06-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: SPP


SJ lämnar Centralstationen och flyttar i juni nästa år till Klaraporten på Vasagatan 8-10. Där har de hyrt 5 700 kvadratmeter av fastighetsägaren SPP. Fastigheten på 17 000 kvadratmeter genomgår just nu en fullständig renovering och kommer att miljöklassas enligt Breeam och Miljöbyggnad.

– SJ strävar efter att bli ett modernare, öppnare och mera tillgängligt företag. Därför vill vi ha ett huvudkontor som återspeglar den framtid vi vill vara en del av. Med ett ­modernt huvudkontor kommer både medarbetare och verksamhet att växa och utvecklas positivt. Ett huvudkontor är inte bara en arbetsplats utan också en symbol för före­taget och vad det står för, säger SJ:s vd Jan Olson och fortsätter:

– Det nya huvudkontoret kommer att bli en av Sveriges modernaste arbetsplatser med ändamålsenliga lokaler. Dess­utom innebär de nya lokalerna en betydande kostnadsbesparing jämfört med den nuvarande lösningen.

SPP är en del av Storebrand ASA och kommer själva att ha sitt huvudkontor där. I och med uthyrningen till SJ är nu samtliga kontorslokaler uthyrda.

– Vi är mycket glada över att SJ väljer att flytta till Klaraporten. Det är också en stor fördel att vi har hittat en hyresgäst som hyr hela ytan och som uppskattar vårt fokus på miljö, funktionalitet och design, säger Marita Loft, vd Storebrand Fastig­heter.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration