Nära till kunderna

Snabb access till lederna, nära till centrum – men ändå en bra hyra. Det finns flera anledningar till att Akvarieleasing Väst AB trivs bra i Högsbo.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-05-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Nicklas TollessonAkvarie-Leasing Väst AB hyr ut akvarium till före­tag, något som blir mer och mer populärt.

– Företaget startades i Stockholm 1984, och i Göteborg för mer än 20 år sedan. Det är en uppåtgående trend med akvarium på kontoret, säger marknadschef Jonas Almén, som var en av dem som startade upp företaget i Göteborg.

Sedan 2006 har Akvarieleasing utgått från FO Petersons gata i Högsbo, där man hyr 420 kvadratmeter av Wallexia Fastigheter.

– Det är ett bra läge för oss. Vi behöver inte sitta jätte­centralt, men vi vill gärna ha nära in till centrum, vilket det ändå är här. Vi är mest ute hos kunderna, och kommer lätt ut på både E 6 och Söderleden. Detta, i kombination med att vi har en bra hyra, gör att det här är en jättebra lokal för oss.
Artikelbild

Ett tusentals fiskar simmar omkring inne på lagret hos Akvarie-Leasing. Det är en uppåtgående trend med akvarium på kontoret, säger marknadschef Jonas Almén, som var en av dem som startade upp företaget i Göteborg.
Bild: Nicklas Tollesson


130 kvadratmeter är kontor och utställningsyta där de visar upp olika akvarietyper. Resten utgörs av verkstad och lager – bland annat simmar ett tusental fiskar omkring här.

Vad för slags akvarier är populära just nu?


– Cylinderformade akvarier är väldigt populära. Vägghängda akvarier är också omtyckta – alla har ju en vägg, ett akvarium blir som en levande tavla, det är vackert och tar inte så stor plats.

Vilka fiskar är mest populära?


– Sällskapsfiskar som guppy och platy är alltid populära.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration