Nordea hyr 20 000 kvadratmeter

Mitt i centrala Stockholm, på Mäster Samuelsgatan 21, har Nordea hyrt 20 000 kvadratmeter av Pembroke Real Estate. Fastigheten om 30 000 kvadratme- ter ska både innehålla kontor och butiker.

Skriven av Therese Aronsson 2012-10-15 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Effektiv. Mäster Samuelsgatan 21 blir en fastighet med en modern men ändå kontextuell design som kommer att ge den nödvändiga effektivitet och flexibilitet som möjliggör för ledande europeiska företag att verka i centrala Stockholm.
Bild: Pembroke


Pembroke etablerade sig på Stockholmsmarknaden 2008 och bygger för närvarande om tre av sina fastigheter på Mäster Samuelsgatan – Hästen 22, den norra byggnaden på fastigheten Hästen 23 och Hästen 24 – så att de blir en sammanhängande byggnad. Byggnadsprojektet syftar till att framhäva Mäster Samuelsgatan och det omgivande området, samtidigt som en ny hållbarhetsstandard sätts. Fastigheten förväntas blir certifierad enligt Leed Platina.

– Vi är väldigt glada över att ha Nordens största finnanskoncern, Nordea, som första hyresgäst. Under de senaste åren har vi arbetat för att åstadkomma ett nytt spännande byggnadsprojekt i Stockholm genom att blanda idéer och erfarenhet från våra internationella projekt med lokalkännedomen hos vårt designteam. Vi ser att Mäster Samuelsgatan 21 kommer att bli en viktig del av vår långsiktiga investeringsstrategi i Stockholm, säger Erik Gustafson, chef för Pembrokes Stockholmskontor.

Byggnaden väntas vara färdigställd under 2015. Resultatet blir en fastighet med en modern men ändå kontextuell design som kommer att ge den nödvändiga effektivitet och flexibilitet som möjliggör för ledande europeiska företag att verka i centrala Stockholm.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration