Planerar ansiktslyft

Blomsterlandet flyttade ut efter nästan 15 år. Nu planerar Söfast en rejäl ansiktslyftning av fastigheten på Hantverksvägen 12 i Sisjön.
– Det pågår en snabb utveckling i Sisjön och vi vill vara en del av den, säger Fredrik Söderberg, vd på Söfast.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-05-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Gamla Blomsterlandet ska få ett helt nytt utseende, och uppemot 700 nya kvadratmeter skapas med entresolplan i den nya byggnaden, som uppförs där Blomsterlandets växthus står i dag.
Bild: Ellsinger Arkitektkontor


Blomsterlandet var en av de första handelsaktörerna i Sisjön när butiken öppnade på 90-­talet. Sedan dess har mycket hänt runt omkring – det stora komplexet med bland andra Expert, Rusta och Kungsängen har slagits upp norr om byggnaden, och på andra sidan vägen har det gamla Billhällshuset blivit det nya moderna Sisjö Entré – medan den här fastig­heten har fått behålla sitt 90-talsansikte. Men inte så länge till. I och med att Blomsterlandet nu har flyttat till Ekonomivägen några hundra meter bort tänker ­Söfast passa på att modernisera fastig­heten.

– Vi planerar att riva växthuset och uppföra en ny byggnad på den gamla plattan. Det är i dag ganska högt i tak, men vi räknar med att i den nya delen ­kunna bygga någon form av entresolplan och kanske öka den uthyrningsbara ytan med upp till 700 kvadratmeter, säger Fredrik Söderberg.

I dag är fastigheten cirka 3 000 kvadrat­meter stor, var­av Blomsterlandets yta utgör 1 300 kvadrat­meter.

Blomsterlandet har också haft en utegård, som i framtiden ska byggas om till parkering.
Artikelbild

Fredrik Söderberg, vd på Söfast.


– Vi kommer att göra om parkeringsytorna helt och hållet. I dag lutar parkeringen en del, vilket kunde ­vålla problem för Blomsterlandets kunder när de ­skulle ut med kundvagnarna.

– Vi kommer att göra om parkeringsplatsen så att den får olika nivåer med ramper emellan. På norra ­sidan planerar vi att samarbeta med grannfastighets­ägaren (Jones Lang Lasalle förvaltar för en tysk fond) och kommunen och göra om det till en riktig väg med parkeringsplatser utefter väggarna. Som det är i dag är det egentligen ingen genomfart här, men det används som genomfart, till och med Västtrafik kör här…

Nya möjligheter för skyltar


Söfast planerar också för en ny ­fasad och höjer då fasaderna runtom hela huset, för att skapa nya exponeringsytor.

– I dag har vi ett snedtak och står man vid rondellen vid Sisjövägen och Stora Åvägen och tittar hitåt ser man bara solskenet som speglar sig i plåttaket. När vi har lyft den nya fasaden kommer vi att ha ett fantastiskt skyltläge, som kommer att synas tydligt ända från Sisjömotet.

Tidsplanen är inte spikad, mycket beroende på att Blomsterlandets hyreskontrakt ännu inte har gått ut.

– Vår målsättning är att attrahera en eller ett par nya hyresgäster som kompletterar de som finns här i huset i dag. Inriktningen är butiker som på olika sätt inriktar sig mot hem och inredning.

Entrévåningen är fullt uthyrd till Mattlagret, inredningsföretaget Adolfsson & Jerlov, Kungsäter Kök och färgbutiken Colorama. Myrins textil är i dag den enda hyresgästen på det övre planet där Blomsterlandet också tidigare huserade.

I Sisjön äger Söfast också Sisjö Företagspark på ­Södra Långebergsgatan som omfattar 4 500 kvadratmeter.

– Det är kombilokaler för små och medelstora företagare, en lokal om 380 kvadratmeter är vakant i dag. Huset står inför en uppfräschning under 2013, berättar Fredrik Söderberg.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration