"Det är ett väldigt naturskönt läge"

Koncernen Rudholm Group, som arbetar med alla typer av textila tillbehör, samlar all sin svenska verksamhet i Viared, och bygger 3 400 nya kvadratmeter i området. – Det är ett roligt och bra område att finnas i, säger Jonas Haglund, controller på moderbolaget Rudholm Group Holding.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-08-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Koncernen Rudholm Group har valt att samla all sin verksamhet i Viared. Så här ska den nya entrén se ut.
Bild: Krook & Tjäder


Rudholm & Haak har funnits i Viared ­sedan 1996, och tog över fastigheten där de sitter i dag tre år senare. De är verksamma inom textilbranschen, och är ett dotterbolag till det privatägda företaget Rudholm Group Holding. Andra dotterbolag är Bamatex som arbetar med transfer och textil förädling samt Etikettgruppen som producerar vävda textila produkter.

– Båda dessa verksamheter kommer att flytta till Viared under sommaren 2016, då Rudholm Group Holding har valt att samla all sin svenska verksamhet på ett ställe. Totalt kommer 70 anställda att arbeta här, säger Jonas Haglund.

I och med utbyggnaden kommer de att öka från ­dagens 2 600 kvadratmeter till 6 000.

– Samtidigt skapar vi en attraktiv fastighet om vi skulle vilja sälja i framtiden, säger Jonas Haglund.

Men just nu är det inte aktuellt med någon försäljning. Enligt Jonas Haglund trivs de väldigt bra i Viared och tror att det är ett område som kommer att fortsätta expandera även i framtiden.

– Det är ett roligt och bra område att finnas i. Det är exempelvis nära till Landvetter, vilket gör att vi har närmare till flygplatsen än vad många göteborgare har, säger han.

Eftersom Viared expanderar innebär det även en större tillströmning av trafik till området. Den nya omdragningen av vägen är klar och därmed skapas en närhet till riksväg 27. Jonas Haglund betonar även deras läge med närhet till centrala Borås, och inte minst de fina omgivningarna.

– Det är ett väldigt naturskönt område om man jämför med de flesta industriområden. Det tycker vi att man ska värna om, vi har många internationella gäster och då är det roligt att kunna visa upp en fin miljö. Vi har till och med en hage med kor utanför, det finns det ju inte i alla industriområden, säger han.

Rudholm Group bygger ut fastigheten i egen regi, med hjälp av systerbolaget RH Holding Fastigheter.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration