Verksamhets- och hälsoområde

Med Sisjöloppet och Hälsoveckan vill Högsbo-Sisjö företagarförening profilera området som ett hälsoområde.
– Det här kommer att bli årligt återkommande, säger föreningens ordförande Per-Axel Andrén.

Skriven av Nicklas Tollesson 2012-05-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Daniel Tidholm, som bor i Surte och tävlar för Sävedalen, blev den historiska första segraren i Sisjöloppet. Segertiden på de tio kilometerna blev 33.39 minuter.
Bild: Sven Ericsson


Söndagen den 6 maj genomfördes den första upplagan av Sisjöloppet, som är en unik löpartävling så till vida att det är en företagarförening - och inte en idrottsförening - som drar i trådarna.

– Vad vi känner till är vi först med att som företagarförening genomföra en sådan här tävling för att lyfta ett område. Och det gick bra, solen kom fram, vilket naturligtvis underlättar. Alla verkade tillfreds med arrangemanget, säger en nöjd Per-Axel Andrén efter loppet.

Även om det naturligtvis var en del småsaker man kan slipa på till nästa år.

– Trafiken är en sak. Nu var det väldigt mycket trafik till Jula samtidigt som loppet genomfördes. Vi vill ju inte stoppa trafiken till området, meningen med loppet är ju tvärtom att i förlängningen få fler kunder hit…

Startskott för hälsovecka


Sisjöloppet löptes med två banor, en på fem kilometer och en på tio kilometer, genom både Sisjön och Högsbo.

– Vi hade ungefär 200 startande, och så här i efterhand tycker jag att det var bra att det inte var fler, det hade blivit jobbigt att hantera. Ska loppet växa till nästa år får vi se över hur vi ytterligare ska lösa det logistiska.
Artikelbild

Konsultfirman Xdin, med kontor i Högsbo, tog hem företagskampen. De sex lagmedlemmarna sprang sina 60 kilometer på 3.46.40 timmar.
Bild: Sven Ericsson


I samband med loppet passade många av områdets företagare på att visa upp sig, och ännu fler passade på att delta i loppets företagskamp.

Sisjöloppet var startskottet för den första upplagan av Högsbo-Sisjöns hälsovecka, som också innehöll poängpromenaden Sisjöwalken, frukostakademien med professor Rolf Ekman som föreläste kring temat "Om hjärnan har roligt hänger kroppen med" och en poängcykling.

– Hälsa är ett bra sätt för oss att profilera företagarföreningen och Högsbo-Sisjön som företagsområde, och det är ett bra sätt att profilera företagen. Att satsa på medarbetarnas hälsa är bra på alla sätt, säger Per-Axel Andrén, som berättar att satsningen kommer att återkomma nästa år.

– Absolut, det här ska vi bygga vidare på. Nu ska vi utvärdera och se vad folk har tyckt om det här året och sedan göra det ännu bättre nästa år.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration