Fujitsus Nordenkontor till Kista

Den 1 oktober öppnar det japanska IT-företaget Fujitsu nytt Nordenkontor i Kista.

Skriven av Therese Aronsson 2012-09-22 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Fortin Properties


I fastigheten Färöarna 1 hittade de cirka 7 400 kvadratmeter som de nu hyrt av fastighetsägaren Fortin Properties. Fujitsu blir den näst största hyresgästen i fastigheten, som har en sammanlagd yta för uthyrning på 45 000 kvadratmeter.

– Vid vår lokalurvalsprocess var huvudparametern att finna en samlokaliseringslösning för våra verksamheter i Kista till en fastighet som motsvarar våra högt ställda lokalkrav. En annan viktig faktor till att vi valde fastigheten Färöarna var det kommunikativa läget. Fastigheten ligger verkligen mitt i Kista. Det underlättar för både våra anställda samt våra internationella och regionala besökare, säger Yngve Björkvall, lokalansvarig hos Fujitsu.

En ankarhyresgäst


Nordier och Basale har företrätt fastighetsägaren i samband med uthyrningen till Fujitsus nya Nordenkontor. Hyresgästen företräddes av Newsec Advice.

– Vi har tillsammans med Nordiers uthyrningsteam länge arbetat med att finna en passande lösning åt Fujitsu. Nu när alla bitar har fallit på plats gläds vi verkligen åt att ett globalt storföretag som Fujitsu förlägger sitt Nordenkontor i vår förvaltade fastighet. Storleken på förhyrningen gör Fujitsu till en av fastighetens ankarhyresgäster, säger Mattias Östman, förvaltningschef på Basale.

– Att Fujitsu i konkurrens med flera andra lokalalternativ väljer att lokalisera sig i Färöarna 1 gör oss trygga med att våra Kista-fastigheter står sig väl i den hårda marknadskonkurrens som råder i området, säger Johan Widström, asset manager på Fortin.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration