Gokartbana öppnar i gallerian

Köra gokart i ett köpcentrum? I oktober blir det verklighet. Då öppnar O’Learys en eldriven gokartanläggning på 4 000 kvadratmeter i Kista Galleria. – Det är en helt unik fjäder i hatten för oss, säger centrumchefen Jan Gösbeck.

Skriven av Therese Aronsson 2012-09-21 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Åktur. Kista Galleria är det första köpcentrumet i Skandinavien med en gokartbana. Hos O’Learys kommer man från och med i oktober att kunna ta en åktur på banan och sedan äta i restaurangen.
Bild: Therese Aronsson


Sedan tidigare har O’Learys restaurang och bowlingbanor i Kista Galleria. Med många företagskunder som äter, bowlar och har trevligt, vill de nu bredda sig inom den genren och erbjuda mer. I början av oktober öppnar man därför vad som ska bli Europas modernaste gokart. På en yta om 4 000 kvadratmeter i gallerian byggs nu en formula 1-liknande bana för eldrivna bilar. Ljud- och ljusanläggning ska förstärka den totala upplevelsen. Vid sidan av ska matgäster kunna se ut över banan. Allt blir i O’Learys klassiska stil.

– Det är en unik fjäder i hatten för oss. Vi blir det första köpcentrumet i Skandinavien med en gokartbana. Det är få som har den möjligheten eftersom den tar mycket plats, säger Jan Gösbeck, centrumchef på Kista Galleria, som ägs av DNB.

Han berättar att gokarten nu gör samma resa som bowlingen. Från att ha legat i industriområden utanför centrum hittar man i dag bowlinganläggningar i bra lägen.

– Kista Galleria har satsat mycket på nöjen och upplevelser med till exempel bowling och 5D-biograf, och detta är nästa steg i satsningen. Köpcentrum blir mer och mer mötesplatser där det måste finnas andra saker som attraherar än butikerna. Vi tror att gokartbanan kommer att ge oss fler besökare på kvällar och helger, säger Jan Gösbeck.

Attraherar internationella aktörer


I slutet av oktober öppnar också leksaksbutiken Eurekakids butik i Kista Galleria. Det blir deras första butik i Sverige.

– Vi tycker att det är fantastiskt trevligt. Det här är ett bevis på att vi är en av landets främsta handelsplatser och att Kista Galleria attraherar internationella aktörer.

Lokalen är på 140 kvadratmeter blir deras flaggskeppsbutik och deras väg in i Skandinavien. Målet är att under de närmaste tre åren etablera 25 butiker i Sverige.

– Eurekakids erbjuder något nytt som inte finns i Sverige i dag, eftersom leksaksbranschen domineras av de stora drakarna. De har en tilltalande affärsidé som känns bra i magen med en stor andel produkter som är ekologiska och miljömärkta. De gör leksaker i trä, tyg, kartong och papp till ett moderat pris. Många efterfrågar den sortens produkter i dag. Butiken ger oss ett ännu bättre utbud för barnfamiljer, säger Jan Gösbeck.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration