Små kontor – GE Capital Real Estates nisch i Kista

När stora ytor står tomma i Kista satsar GE Capital Real Estate på små kontor för entreprenörer. Uthyraren Suzanne Nobel sammanfattar deras produkt. – Vi har bra kontor, bra pris och bra skyltläge.

Skriven av Therese Aronsson 2012-09-21 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Nära relationer. "Jag tror att det betyder mycket att vi har egen förvaltning och egna tekniker. Målsättningen är att alla hyresgäster ska veta vem som kommer. Det genomsyrar allt och skapar nära relationer till våra kunder", säger Suzanne Nobel.
Bild: Therese Aronsson


När GE Capital Real Estate startade 1995 var de mest inriktade på att köpa och sälja fastigheter. I dag är de långsiktiga ägare med egen förvaltning. De äger fastigheter över hela Sverige och bara i Stockholm äger de 350 000 kvadratmeter. Två av ­deras fastigheter ligger i Kista.

– Kista är ett bra område att vara i. Det präglas av ett IT-kluster och företag som servar IT-företagen. Det är en stabil och expansiv sektor som utvecklas i en långsam och bra takt, säger Suzanne Nobel, uthyrare på GE Capital Real Estate.
Artikelbild

Kista Brickbuilding
Bild: Therese Aronsson


Den ena fastigheten, Kista Brickbuilding, har gjorts om från att ha haft ÅF som enda hyresgäst på 5 500 kvadratmeter till småkontor om 135–300 kvadrat­meter. Hon berättar att många av dem är entreprenörer som tidigare har haft kontor hemma eller hyrt in sig på kontorshotell, och som nu vill ha ett eget kontor.

– Det har varit en lyckad approach. Det finns många små och medelstora företag i Kista, men många av ytorna som står lediga är stora. Det har blivit vår nisch.

Just nu är 15 procent av ytorna i Kista Brickbuilding vakanta. Varifrån husets namn kommer är tydligt. En slogan för huset är "Utsidan: Trygg Insidan: Snygg".

– Kista Brickbuilding har ett väldigt bra skyltläge och när man kommer in är det väldigt trevligt. Vi har satsat på en snygg och modern entré där det spelas loungemusik. Just nu renoverar vi alla ytor för nya hyres­gäster, i och med det finns det stora möjligheter att styra hur kontoret kommer att se ut, säger Suzanne Nobel.

Gemensam konferensdel


I höst kommer GE Capital Real Estate att påbörja en satsning på en gemensam konferensdel som alla hyresgäster kan använda när de har olika event eller föreläsningar. Det är till en början på prov för att se hur stort intresset är. Framöver kommer huset också lysas upp av en ljusramp.
Artikelbild

Modern. Den lediga lokalen i Torsnäs är modern, har en stor ljusgård i mitten och är väldigt flexibel.
Bild: Capital Real Estate


I deras andra fastighet, Torsnäs, har de däremot en stor lokal på 3 000 kvadratmeter ledig och de märker att antalet potentiella hyresgäster är betydligt färre.

Suzanne Nobel berättar att Enea tidigare satt där, men på grund av att de samarbetade med Ericsson, konkurrent till den andra stora hyresgästen Huawei, blev de tvungna att flytta.

– Det är en lokal på ett plan i fint befintligt skick med en stor ljusgård. Det är en modern och luftig lokal med alla tekniska installationer som kan önskas. I fastigheten finns också en representativ entré med restaurang i botten­våningen.

Marknadsför lokalerna med film


För att marknadsföra lokalerna har GE Capital Real Estate gjort en film om fastig­heten som nu ligger på deras hemsida.

– Det gav ett mycket bra resultat när vi testade det i Göteborg på Importgatan. Vi tittar alltid på möjliga sätt att utvecklas. Vi är ett ungt företag som försöker utveckla oss hela tiden och satsar mycket på marknadsföring av våra fastigheter, säger Suzanne Nobel.

Hon berättar att de två fastigheterna ligger väldigt bra till, längs med Kistavägen. Vid rusningstid är det ofta köer in och ut ur Kista, men det här läget gör att du undviker dem. Samtidigt tar det bara knappt tio minuter att gå till Kista Galleria. Båda fastig­heterna har också bra skyltlägen.

– Vi tror att Kista kommer att fyllas på med företag successivt i en balanserad takt.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration