Kontoret i Victoria Tower – ett statement

Ibland har de kontor bland molnen, ibland ser de ut över hela Stockholm. Screen Interactions kontor i Victoria Tower ligger 100 meter ovanför marken. – För den som är höjdrädd kan det ta ett tag att vänja sig, säger David Furendal, som är en av fyra grundare.

Skriven av Therese Aronsson 2012-09-19 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Skönt. "Det är skönt att sitta vid fönstret med en kopp kaffe, blicka ut över staden och fundera", säger Filippa Westermark.
Bild: Therese Aronsson


Triangelmönstret i olika nyanser speglar de mörka molnen och gnistrar till när solen tittar fram. Det nya landmärket Victoria Tower sträcker upp sig över Kista och syns lång väg. Lokalnytt bestämde sig för att besöka det första företaget som flyttade in i kontorsdelen, Screen Interaction. På 29:e våningen har de designat sin egen arbetsmiljö efter sina behov.

– Ska vi ta den vanliga rundan, säger vd:n David Furendal till marknadschefen Filippa Westermark.

Att ha kontor i Victoria Tower innebär automatiskt fler ­möten i det egna kontoret, som ofta börjar med en obligatorisk rundvisning av lokalerna. Många är nyfikna på hur skyskrapan ser ut inuti.

– Det är en wow-faktor att sitta här, konstaterar Filippa Westermark.

Spontana möten i köket


Till höger om entrén ligger de flesta av kontorets mötes­rum, som är placerade där för att arbetet inte ska störas i onödan när det kommer gäster. De har namn som Tap, Pinch och Scroll och är döpta efter de olika sätt man kan interagera med en touchscreen, en koppling till verksamheten. Köket är öppet och anpassat för att medarbetarna ska kunna träffas spontant, ha små möten och äta frukost ihop på morgonen. De två öppna landskapen är flexibla för att lätt kunna ändra arbetskonstellationer beroende på vilka som jobbar ihop i olika projekt. De har skapat många små och tysta rum för att enkelt kunna gå undan för att prata i telefon. Det finns också stora gemensamma ytor med sköna soffor. Flipperspelet har sin plats, liksom tv-spelshörnan. Båda är till för att medarbetarna ska kunna stanna kvar efter jobbet och umgås.

– Vi är positivt överraskade av hur bra det blev. Det har gett ett större engagemang för företaget bland medarbetarna. Vi ser mer av varandra nu, säger hon.

– Att vi har satsat på ett bra kontor är ett statement, både för kunder, konkurrenter och medarbetare, säger David Furendal.
Artikelbild

Praktiskt. "En praktisk detalj är att det räcker med att säga den höga byggnaden vid E 4 så vet alla vilket hus det är", säger vd:n David Furendal, här med marknadschefen Filippa Westermark.
Bild: Therese Aronsson


Screen Interaction startades 2008 och hjälper företag att skapa användbara digitala tjänster genom att kombinera design, teknik och användarbarhet. Bland annat ansvarade de för mobila tjänster under fotbolls-VM i Sydafrika och utformar nu Försäkringskassans första mobila tjänst som kommer ut till hösten och som ska hjälpa 1,5 miljoner svenska föräldrar.

Kista en naturlig utgångspunkt


Sedan starten har de suttit i Kista, som är en naturlig utgångspunkt för dem av flera anledningar. I Kista sitter de sida vid sida med sina kunder, men närheten till både Arlanda och Bromma flygplats är också viktigt efter­som de ofta arbetar med internationella uppdrag. Så när Screen Interaction började leta nya lokaler var det självklart att vara kvar i området.

– Vi är ett kreativt företag och behövde nya, kreativa ytor, ett eget hem från scratch. Helt enkelt en inspirerande arbetsplats. Och det har vi hittat, säger David Furendal.

Bland annat hämtar de inspiration från hotellet som också finns i huset. De har samma entré, så i loungen och hissen möter de människor från hela världen. Det är också folk i rörelse dygnet runt. En annan inspirationskälla är ­utsikten. Genom spektakulära, triangel­formade fönster ser man från ­Globen i söder till Uppsala i norr. Vid ena fönstret står en kikare.

– Många vill leta upp var de bor när det kommer hit. Det är inte mycket som vi inte ser, säger Filippa Wester­mark och tillägger:

– Men vi får vänja oss vid att folk ringer och frågar om vi ser några köer i trafiken och om vad det är för väder i olika delar av Stockholm. Ofta prickar vi rätt.

De har följt uppförandet av Victoria Tower och under byggets gång har alla medarbetarna fått åka upp i huset. Det var många som var nyfikna samtidigt som David Furendal ville få med alla på resan.

"Det var ett stort projekt"


Fastigheten har ritats av Wingårdhs, ägs av Arthur Buchardt och kontorsytorna hyrs ut av Klövern. Sammanlagt hyr Screen Inter­action 555 kvadratmeter som huserar 35 med­arbetare.

– Det var ett stort projekt att flytta hit, nu tittar vi framåt mot nya utmaningar. Kontoret skapar en möjlighet för att utveckla bolaget och gå in i nya spännande projekt, säger David Furendal.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration