Sju hyresgäster till Tobaksmonopolet 2

Aberdeen hyr ut totalt 5 700 kvadratmeter till sju företag på Södermalm.

Skriven av Therese Aronsson 2012-09-13 | Flytt

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Kreativt. Tobaksmonopolet 2 ligger mitt i Stockholm Design District och flera kreativa företag har sökt sig dit.
Bild: SE360


Fastighetsmonopolet 2 på Södermalm ägs av Aberdeens Pan-Nordiska fastighetsfond och består av två byggnader, Tobaksfabriken och Monopolet. Monopolet har just genomgått en omfattande omdaning och erbjuder nu moderna kontorslokaler samtidigt som byggnadens unika karaktär bibehållits. Fastigheten ligger i vad som kallas Stockholm Design District, där många företag inom design och inredning finns. De nya hyresgästerna i Tobaksmonopolet är alla kreativa företag. Tillsammans hyr de 5 700 kvadratmeter. De största hyresgästerna är Forestlight Studio, Spoon Publishing och Vaimo.

– De nya hyresgästerna är företag inom film, media och IT – kreativa företag som vill ha något utöver traditionella kontorslokaler. I Monopolet och Tobaksfabriken erbjuder vi lokaler som har verkligt unik karaktär och det har mottagits väl av målgruppen, säger Erik Skalin, uthyrnings­chef på Aberdeen.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration