Wallenstam har örat mot rälsen

Wallenstam finns i hela Stockholm och har mycket på gång just nu. Satsningen på vindkraftverk är unik.
– Målet är att bli självförsörjande på el, säger avdelningschefen Pierre Lundgren.

Skriven av Therese Aronsson 2012-05-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Pierre Lundgren, avdelningschef Wallenstam
Bild: Wallenstam


Wallenstam grundades 1944 av Lennart Wallenstam, som då byggde villor i liten skala. Företaget växte fort och på 60-talet började man bygga kommersiella fastigheter.

På 70-talet avvecklades byggverksamheten och man fokuserade på att äga, förvalta och förädla fastigheter. 1984 börsnoterades Wallenstams B-aktie på Stockholmsbörsen.

– Vi är i dag ett utvecklande fastighetsbolag som köper, bygger, förvaltar och utvecklar fastigheter efter omvärldens behov. Vi har alltid ett nära samarbete med kommunerna för att utveckla trygga och trevliga områden som folk vill vara och verka i och är engagerade i våra hyresgäster, säger Pierre Lundgren, avdelningschef Kommersiella lokaler & Bostadsrätter på Wallenstam.

I Stockholm har Wallenstam främst bostadsfastigheter med kontor och handel i bottenvåningarna. De finns utspridda över hela staden, från city och ut till förorterna.

– Att vi har fastigheter på så många olika ställen gör att vi har en stor variation på vad vi kan erbjuda.

Hur är ni som hyresvärd?


– Vi har örat mot rälsen för att känna av om det är ­något på gång hos våra kunder. För oss är det ­viktigt att vara nära dem och se deras behov ­tidigt för att kunna erbjuda dem en bra lokal. Det handlar om tajming. Det får vi genom att ha en nära dialog med hyresgästerna och följa med i vad som händer dem. Här är vi proaktiva och ringer upp dem för att fråga hur verksamheterna går och vad de har för behov. Det är grunden för att skapa långsiktiga förhållanden med våra ­kunder.

Varför borde företag välja era lokaler?


– Vi har fina lokaler i bra lägen. Därför ska företag ­välja våra lokaler. Det är inte svårare än så.

Vilken är er bästa lediga lokal just nu?


– Vår bästa lediga lokal ligger på Birger Jarlsgatan 64, där vi själva sitter. Det är en lokal om 550 kvadrat­meter som ligger i en charmig fastighet som är formad som en båge. Det gör att de moderna, öppna kontors­ytorna känns mindre öppna eftersom kröken gör att man inte kan se hela kontorslandskapet från sin plats.

Vad är det för projekt ni har på gång på Grev Turegatan?


– Det är ett stort projekt där vi har rivit en gammal fastighet och arbetar nu med att bygga upp en ny. Det blir en bostadsfastighet med en stor butikslokal på drygt 800 kvadratmeter i bottenvåningen, som till viss del kan delas av i mindre enheter. Det blir en modern fastighet med en tydlig New York-stil och den ligger i ett område där många passerar förbi. Uthyrningsarbetet startar inom kort.

Vad har ni mer på gång?


– Vi gör en offensiv och unik satsning på vindkraftverk med målet att bli självförsörjande på el. Unikt är att vi håller i hela projektet själva, allt från att hitta en blåsig plats, ansöka om tillstånd, göra analyser om miljöpåverkan, bygga upp vindkraftverken och leda elen till våra kunder. Det gör vi för att elpriserna har skenat i väg de senaste åren och vi vill ha kontroll på vår egen energiförbrukning. Det finns också ett starkt miljöskäl, vi vill bidra till ett mer hållbart samhälle, säger Pierre Lundgren.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration