Turnover i Tusbystråket

Det blir fler butiker, kaféer och service i centrala Sollentuna när Wallenstam rustar upp Tusbystråket.
– Det ska glädja dem som bor och verkar i området, säger Pierre Lundgren på Wallenstam.

Skriven av Therese Aronsson 2012-05-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild


Bild: Wallenstam


På västra sidan om järnvägen, precis i höjd med hållplatsen Sollentuna centrum, finns kvarter med miljonprogramstuk. Just nu arbetar kommunen med att rusta upp fastigheter och gator där.

– Det blir en turnover i området, och det tycker vi är roligt att få vara med om, säger Pierre Lundgren, avdelningschef Kommersiella lokaler & Bostadsrätter på Wallenstam.

Wallenstam har köpt en stor fastighet i Tusbystråket med både bostäder och kommersiella lokaler, som de nu förädlar. Gamla lokaler renoveras och åtta nya tillförs. Stora glas- och dörrpartier ska ge en utmärkt exponering mot det i dag myllrande gångstråket.

Pierre Lundgren berättar att trenden i Stockholm generellt är att det byggs stadskvarter i stället för rena bostadsfastigheter för att skapa ett mer levande stadsliv. Och det är det Wallenstam skapar här.

– Förhoppningen är att satsningen ska bli glädjande för dem som bor och verkar i området. I våra lokaler kan det bli både butiker, kaféer och kontor. Det är attraktiva lokaler.

Lokalerna blir klara för inflyttning i höst och hyrorna ligger på 1 750–2 500 kronor per kvadratmeter och år. Den stora fördelen med lokalerna är läget.

– Det är enkelt att ta sig dit kommunalt med pendeltåg och buss. Det finns parkeringsplatser och det är lätt att ta sig ut på E 4. Det är även nära till kunderna som bor i området. I den befintliga delen av fastigheten finns en större lokal väl lämpad för till exempel en livsmedelsbutik, vilket saknas i närområdet. En sådan skulle ha ett stort kundunderlag, säger Pierre Lundgren.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration