Galjaden satsar i Sollentuna

Med Förbifart Stockholm tror Galjadens vd Martin Hansson att kartan kan komma att ritas om. Sollentuna får ett nytt läge och därför letar Galjaden nu efter fler kommersiella fastigheter.

Skriven av Therese Aronsson 2012-05-01 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Eventuellt kommer en lokal på 2 800 kvadratmeter snart bli ledig i Nattvakten vid Norrviken. Här har man egen entré och egen reception.
Bild: Galjaden


När Galjaden Fastigheter för tre år sedan köpte sina tre fastigheter i Sollentuna var planerna inte att fortsätta förvärva i kommunen. Men det har ändrats. Den utvecklingen som kommer att ske i Sollentuna gör alla fastigheter mer attraktiva.

– Nu tänker vi långsiktigt och satsar i Sollentuna. Vi vill expandera där om tillfälle ges. Det kommer även att göra att förvaltningen av våra fastigheter blir mer effektiv, säger vd:n Martin Hansson.

Det som har fått dem att tänka om är infrastruktursatsningarna som berör Sollentuna. Förbifart Stockholm blir en biltunnel från Kungens Kurva som kommer att mynna ut i Häggvik. Tvärbanan planerar en hållplats i Helenelund och det planerade pendeltåget från Älvsjö till Uppsala, som ska stanna på Arlanda, ska stanna i Sollentuna.

– Hela Sollentuna kommer att bli mer attraktivt eftersom Sollentuna får ett helt nytt läge, säger han entusiastiskt.

Ljusa och flexibla lokaler


Vid tågstationen Norrviken har de i dag två fastigheter på 1 300 respektive 4 000 kvadratmeter. Vid stationen Rotebro har de en fastighet på 1 100 kvadratmeter. Alla tre är kontorsfastigheter med handel eller service i bottenplanet.

I Norrviken har de i dag ett ledigt våningsplan på 250 kvadratmeter. Det är ljusa kontors­lokaler på plan två med flexibla ytor. Inom kort kommer eventuellt också en lokal om 2 800 kvadratmeter bli ledig.

– Den ligger i fastigheten Nattvakten och är på fyra plan inklusive källare. Här har man egen entré och reception. Kontoren är ljusa och har en modern standard.

Roligt med höga krav


Martin Hansson berättar att Sollentuna är en små­företagartät kommun med en stor del entreprenörs­ledda företag med egna ägare. Det är den typen av företag som söker sig till Galjaden Fastigheters lokaler.

Artikelbild


Bild: Galjaden


– Det är jätteroligt och det ställer höga krav på oss. Egenföretagare är väldigt om sig och kring sig. De söker prisvärda lokaler som de vet hur de vill utforma.

Han tror gott om Sollentunas framtid.

– Absolut, Sollentuna kommer att fortsätta växa. Infrastrukturen i sig gör att det växer och just nu bygger man ett stort bostadsområde vid Väsjön. Det ger ringar på vattnet. Invånarna i Sollentuna är tillräckigt många och utgör en bra bas med tillräckligt skatteunderlag för att utveckla kommunen.

Sedan är konkurrensen med närliggande Solna och Kista bra. Det gör att kommunen måste anstränga sig. Och det tycker vi att de gör. Den kontakten vi har haft med kommunen har ­varit bra, säger Martin Hansson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration