Nya aktörer bygger i Högsbo

Under sista kvartalet nästa år flyttar konsultbolaget Alten till Front Lindholmen. Bolagets nuvarande kontorshus på A Odhners gata i Högsbo kommer då att moderniseras och byggas ut – byggrätten medger 4 000 kvadratmeter.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-11-29 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Utvecklar. Mikael Magnil-Thunberg och Johan Gun- narsson samarbetar med utvecklingen av fastigheten som Alten finns i fram till sista kvartalet 2015. Sedan väntar en stor modernisering av det befintliga huset och en nybyggnation, som kan bli hela 4 000 kvadratmeter.
Bild: Nicklas Tollesson


I samband med att Alten skrev kontrakt med Newsec om större delen av Front Lindholmen – det nuvarande Semconhuset – bytte kontorshuset på A Odhners gata ägare.

Dansk Renting sålde fastigheten till det nybildade bolaget 421 Fastighets AB, som ägs av entreprenörerna Mikael Magnil-Thunberg och Jimmy Olsson, som samarbetar med Fastighetsskaparna i utvecklingen av fastigheten.

– 421 tillträdde fastigheten i september. Vi har ­precis inlett uthyrningsprocessen och ser mycket positivt på möjligheterna. Fastigheten har ett mycket bra läge med närhet till allmänna kommunikationer och köpcentrumet 421. Här finns gott om parkeringsplatser och det är en fin omgivning, säger Johan Gunnarsson på Fastighetsskaparna.

Det nuvarande kontorshuset om 3 200 kvadrat­meter uppfördes 1986. I nuläget är det oklart hur bygg­rätten, om 4 000 kvadratmeter, kommer att användas. Det finns möjligheter att bygga både norrut och söderut. Det kan bli mestadels lager men det skulle också kunna bli 4 000 kvadratmeter kontor.

– Givetvis är det optimala att bygga ytterligare 4 000 kvadratmeter kontor. Men det beror på vilka hyresgäster vi skriver kontrakt med och vilka önskemål de har, säger Johan Gunnarsson.

– Det finns väldigt många företag i Högsbo i dag som efterfrågar en kombination av moderna kontor och lager, det mest realistiska är kanske att fastigheten utvecklas i den riktningen, säger Mikael Magnil-Thunberg, vars företag TWL Bygg kommer att utföra själva byggnationen.

I nuläget finns det möjlighet att hyra ut hela fastig­heten – inklusive de nya ytorna – till en stor tagare, som då kan få möjlighet att anpassa samtliga ytor efter sina behov.

– Det kan också bli så att fyra, fem olika hyresgäster delar på fastigheten, säger Johan Gunnarsson.

Byggtiden efter att Alten har flyttat ut förväntas vara sex till tolv månader, beroende på vad för slags nybyggnation det blir tal om.

– Våren, sommaren 2016, kan det vara klart för inflyttning här, ­säger Johan Gunnarsson.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration