Arkitektkopia storsatsar i Högsbo

Arkitektkopia fanns tidigare på tre olika adresser i Göteborg – i Agnesberg, Backa och Marieholm. Nu har verksamheten slagits ihop till en stor anläggning på Amalia Jönssons gata i Högsbo.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-11-29 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Högsbo. Arkitektkopia valde att samlokalisera i Högsbo.
Bild: Arkitektkopia


Cirka 70 personer har nu sin arbetsplats i vad som beskrivs som en av Sveriges modernaste produktionsanläggningar – här samlas personal inom IT, produktion, försäljning, lager, logistik och distribution.

I slutet av oktober invigdes den nya anläggningen – Arkitektkopia är partner till Svenska Fotbollförbundet och Pia Sundhage, förbundskapten för damlandslaget var på plats och klippte bandet.

– Hon passade bra eftersom hon är göteborgare, och hon höll även en föreläsning om ledarskap och utveckling, vilket passade bra nu. Vår stora utmaning är att få ihop våra tre Göteborgsanläggningars sätt att jobba, säger Gunnar Duintjer, vd för Arkitektkopia, som är ett rikstäckande serviceföretag i den grafiska branschen med helhetslösningar bestående av tjänster, applikationer och tryck.

Bolagets nya anläggning ligger i Strålfors före detta lokaler – Husvärden köpte fastigheten vakant förra året.

– Strålfors verksamhet påminner om vår, så lokalerna var redan relativt bra anpassade för vår verksamhet. Det behövdes alltså inga stora anpassningar, vilket var en anledning till att vi valde det här alternativet, säger Gunnar Duintjer.

Arkitektkopia hyr nu 5 200 kvadratmeter – produktionsytor, höglager och kontor – av Husvärden, som anlitade Colliers International i uthyrningsarbetet.

– Högsbo ligger relativt nära centrum, så mycket närmare kan man inte komma med den här typen av lokaler, så det är ett bra läge för oss, säger Gunnar ­Duintjer.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration