Familjeägda Palmung Mellin har nära till kunden

På Palmung Mellin Fastigheter vill man hjälpa kunderna att utvecklas, och är noga med att ha en nära dialog med alla hyresgäster. Vd:n Ulf Palmung berättar om bolaget, och varför han trivs så bra med sitt jobb.

Skriven av Maria Olsson Äärlaht 2015-08-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Palmung Mellins vd Ulf Palmung ser goda möjligheter för fastighetsbolaget att utvecklas i framtiden.
Bild: Maria Olsson Äärlaht


Från början fanns det över 50 aktieägare i bolaget som bildades 1989, men i slutet av 1990-talet var det bara två kvar, familjerna Palmung och Mellin. Båda familjerna hade haft mindre aktieposter från början, men valde att satsa på att ta över bolaget när andra klev av. När Ulf Palmung tog steget in i företaget var tanken först att han skulle hjälpa företaget på det administrativa planet – men några år senare satt han som vd.

– I dagsläget är vi sex anställda, och eftersom vi är ett privatägt bolag kan vi agera på ett annat sätt än exempelvis börsnoterade bolag. Vi kan själva välja om vi tycker att det är läge att investera eller inte, vilket är en fördel, säger han.

Palmung Mellin äger och förvaltar 50 000 kvadratmeter kommersiella lokaler i Göteborg. Den största andelen finns i Högsbo. Dessutom finns de på centrala Hisingen och i Marieholms industriområde.

– Den gemensamma nämnaren är att det är välbelägna industriområden som ligger lite utanför centrum, säger Ulf Palmung.

Även Palmung Mellin själva har valt att placera sig lite utanför de mest centrala delarna av Göteborg, och har sitt kontor på Ångpannegatan i Kvillebäcken.

Av lokalerna som de äger och förvaltar är drygt hälften kontorslokaler. Resten utgörs av industri-, lager- och kombilokaler. Typkunden för Palmung Mellin är små till medelstora företag, men inom deras bestånd finns allt från kontorshotell, där de hyr ut enskilda rum till enmansföretag, till lokaler om mellan 2 000 och 3 000 kvadratmeter.

Värderar långsiktiga relationer


En styrka med att vara ett litet företag tycker Ulf Palmung är relationen som de kan skapa med sina kunder.

– Vi kan våra fastigheter väldigt väl och sköter allt från fastighetsskötsel till administration och förvaltning själva. Det gör att vi lär känna både våra fastigheter och våra hyresgäster, säger han.

Att i stort sett hela personalen har arbetat på företaget länge ser Ulf Palmung som ytterligare en fördel, då de kan husen och deras historik och förutsättningar. Även många av de nuvarande hyresgästerna har suttit i Palmung Mellins lokaler länge, och på bolaget värderar de långsiktiga relationer.

– Vi tycker att det är viktigt att man för en dialog längs vägen och hjälps åt att hitta lokaler till kunderna i takt med att de utvecklas, säger han.

När det gäller sitt eget jobb lyfter Ulf Palmung det som mycket kreativt.

– Det handlar om att ta till sig en kunds problem och försöka formulera och presentera en lösning. Inte sällan får man en reaktion att man faktiskt har löst en knut som de själva inte kunde lösa, vilket såklart känns bra, säger han.

I dagsläget har de inte något stort projekt på gång, utan återinvesterar mycket i de fastigheter som de redan äger, för att successivt höja standarden.

– Vi har väldigt många intressanta lägen som kommer att utvecklas, säger Ulf Palmung.

Om man blickar framåt ser han goda möjligheter för företaget att växa.

– Vi är väldigt välfinansierade, och letar hela tiden efter nya, välbelägna fastigheter där vi kan investera, säger han.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration