Golfproffs bygger kontor i Varla

Nästa höst beräknas det vara klart för inflyttning i det nya kontorshuset Västra Porten på Energigatan 19 i Kungsbackas expansiva industriområde Varla. Bakom byggnationen står golfproffset Fredrik Jacobson.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-09-04 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Skyltläge. Nya Västra Porten får ett bra skyltläge ut mot motorvägen.
Bild: Lindfors Arkitektkontor AB


Kungsbackasonen Fredrik Jacobson spelar sedan många år på Europatouren och på PGA-touren i USA. Han äger också fastighetsbolaget Maximal Fastighets AB, som äger fastigheten på Energigatan 19 i Varla, Kungsbacka.

Planen är att bygga knappt 1 500 kvadratmeter nya kontorsytor i anslutning till den befintliga fastigheten, fyra plan med 360 kvadratmeter per plan. Samtidigt rustar man upp det som redan finns med ny teknik så det skall hålla samma standard.

– Det är framför allt kontor som gäller, möjligtvis kan man tänka sig någon annan verksamhet i mark­planet, någon form av kombiverksamhet. I den befintliga fastigheten ligger bland annat ett tryckeri, ett handelsbolag som arbetar med kopieringsmaskiner och annan kontorsverksamhet, säger Nils Åke Rydqvist på Colliers International som ansvarar för uthyrningen.

Den nya byggnaden ryms inom gällande detaljplan, och i nuläget är man i bygglovsprocessen, samtidigt som uthyrningsarbetet har inletts.

– Det är stort intresse för projektet. Det är inte ofta det byggs nya och moderna kontor i Kungsbacka. Vi har redan ett flertal intressenter, som vill ha nya ­fräscha lokaler med bra skyltläge, säger Nils Åke Rydqvist.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration