Coolt kontorshus byggs centralt i Hyllie

Tillgängligheten blir något utöver det vanliga i Hyllies nya kontorshus, som byggs ihop med ett befintligt p-hus.
– Från p-huset går du direkt in i kontoret. Du behöver alltså inte ta på dig någon jacka när du åker till jobbet, säger Ulf Magnusson, vd på Byggnadsfirman Otto Magnusson som uppför Isblocket.

Skriven av Henrik Ekberg 2014-07-01 | Utveckling

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

I september togs det första spadtaget av Isblocket, en 6 200 kvadratmeter stor kontorsfastighet, som kommer att stå klar vid årsskiftet 2015/2016. Bakom projektet står Byggnadsfirman Otto Magnusson.
Bild: Byggnadsfirman Otto Magnusson


Han fortsätter:

– Du kan sitta på kontoret och ta dig snabbt till London. Det är bara några steg till Citytunneln och tåget till Kastrup. Mycket centralare kontorsplats än det här går nog inte att hitta i landet.

Byggnationen av Isblocket påbörjades i september vid Stationstorget i Hyllie. Fastigheten får en kontors­yta om 6 200 kvadratmeter och kommer att bestå av fem våningsplan. Högst upp ska en skybar och konferenslokal byggas med en stor takterrass som blir möjlig för alla hyresgäster att använda. Byggnaden blir enkelsidig eftersom den byggs ihop med p-huset.

– Det innebär att det enbart blir fönster på en långsida. Men huset är förhållandevis smalt så blir det ändå ljust i lokalerna, berättar Ulf Magnusson.

Efterliknar sprickbildning


Namnet Isblocket kommer från utseendet på fasaden som får en dubbelglaskonstruktion, där det yttre glasskiktet med hjälp av vita prickar skapar ett mönster som efterliknar sprickbildning i is. Mönstret varierar i täthet över våningsplanen och skapar en mjuk övergång mellan genomsiktliga och täta ytor i fasaden innanför. En komposition av rostfria ramar kommer på olika ställen att bryta igenom det yttre glasskiftet, vilket skapar andrum i en annars slät och blank fasad. En värmare känsla kommer man att få i arkadgången mot torget där fasaden ska kläs med ribbor av oljad ek, något som även följer med in i husets båda trapphusentréer. Fojab Arkitekter har ritat huset som redan är uthyrt till 40 procent.
Artikelbild

Ulf Magnusson är vd på Byggnadsfirman Otto Magnusson.
Bild: Byggnadsfirman Otto Magnusson


– Kommunala Parkering Malmö kommer att hyra 30 procent av huset, inklusive en butik i bottenvåningen som ska användas som kundmottagning. Resterande tio procent som är klara kan jag inte gå ut med än. Vi för även dialog med ytterligare ett par tänkbara hyresgäster, säger Ulf Magnusson.

Slingrande trappa


Själva hjärtat i huset blir huvudtrapphuset, med en slingrande trappa, där byggnadens olika vinklar ska samlas upp.

Varje våningsplan kommer att rymma omkring 1 000 kvadratmeter, men det kommer att bli möjligt att dela upp våningarna i storleken 200 kvadratmeter och uppåt. Förutom Parkering Malmös verksamhet i en av butiks­lokalerna i markplan finns det ytterligare några lediga.

– Med tanke på p-huset bredvid så kan vi mycket väl tänka oss en biluthyrningsfirma, säger Ulf Magnusson, som tillägger att man förmodligen kommer att avyttra fastigheten när den står klar vid årsskiftet 2015/2016.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration