Nya perspektiv på Lyckholms

Större delen av A-huset på nya Lyckholms är nu uthyrt. De fyra översta våningsplanen, cirka 3 000 kvadratmeter, återstår att hyra ut.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-09-02 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Nya perspektiv. Peab flyttar i mars in i det 13 våningar höga A-huset på Lyckholms. Elin Andersson Strützke, projektutvecklare på Peab, är en av många som ser fram emot att flytta in.
Bild: Nicklas Tollesson


Elin Andersson Strützke visar nöjt upp terrassen med fin utsikt över Liseberg på den trettonde ­våningen i A-huset i nya Lyckholms.

– Här får man nya perspektiv, konstaterar hon.

Tanken är att samtliga hyresgäster i fastigheten ska kunna använda terrassen.

Toppvåningen omfattar 650 kvadratmeter kontors­yta, plus terrassen. Norrut är det helglasat, från topp till tå. Den här våningen – som fortfarande inte är uthyrd – går att dela upp för två hyresgäster.

Övriga våningsplan omfattar 865 kvadratmeter och går bra att dela på tre.

Stort intresse


– Vi har fyra våningar kvar att teckna kontrakt för, de fyra översta våningarna, som är de allra mest attraktiva. Intresset är stort och det har också vuxit allt eftersom byggnaden har kommit på plats, precis som det brukar vara, säger Mathias Grahn, som arbetar med uthyrningen av Lyckholms.

– Det är många företag ute och söker lokaler just nu. Förutom nyproducerade effektiva lokaler i en miljö­certifierad fastighet tilltalas många av att vi kan erbjuda en unik miljö i och med mixen av det gamla och det nya Lyckholms, säger Mathias Grahn.

Elin Andersson Strützke och Mathias Grahn kommer själva snart att ha sina arbetsplatser på någon av de nedre våningarna – Peabs Göteborgskontor flyttar in i mars och lägger beslag på våningarna 2 till 6 och en del av plan 7.

– Det ska bli roligt, och det blir en stor omställning för oss. I dag har i stort sett alla egna kontorsrum, här har vi valt att ha till 80 procent öppna landskap. Det blir ett nytt och mer modernt sätt att arbeta och jag ser jättemycket fram emot att flytta hit, säger Elin Andersson Strützke.

Nyligen skrevs kontrakt med IT-konsulten Advance, som i maj flyttar från Sisjön och lägger beslag på våningarna 8 och 9. På plan 7 kommer Peab att få sällskap av en annan IT-konsult, Apper Systems, som erbjuder tjänster inom utveckling, utbildning och förvaltning till företag.

I somras blev det också klart att serviceföretaget Sodexo kommer att ha hand om receptionen, som blir gemensam för alla hyresgäster, lunch­restaurangen med plats för 200 matgäster och konferensverksam­heten som kommer att bedrivas i den fantastiska gamla disponentvillan på den öppna planen mellan det gamla och det nya Lyckholms.
Artikelbild

Lyckholms. Det gamla och det nya Lyckholms erbjuder en unik miljö. 3 000 kvadratmeter återstår att hyra ut i det höga huset.
Bild: Erséus/Zynka


Måste möta moderna krav


– Vi kommer inom kort att påbörja restaureringen av villan. Givetvis ska den unika interiören bevaras, men villan behöver rustas upp för att möta moderna krav när det gäller bland annat brandsäkerhet och inne­klimat, säger ­Mathias Grahn.

Lunchrestaurangen och konferensverksamheten drar igång den 1 september.

Om man också räknar in B-huset, den lägre delen av projektet, så finns det i nuläget cirka 7 000 kvadrat­meter kontor tillgängliga i Nya Lyckholms. Grundarbetena för B-huset gjordes samtidigt som för A-huset, beroende på att parkeringsgaraget, med plats för ett 60-tal bilar, går under båda husen.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration