Första kontrakten klara i Front Lindholmen

Vid årsskiftet lämnar Semcon kontorshuset på Theres Svenssons gata – redan nu har Newsec tecknat nya hyresavtal i fastigheten, som numera heter Front Lindholmen. – Det är väldigt stort intresse. Dels är det en mycket bra fastighet och dels har Lindholmen en stark attraktivt attraktionskraft, säger Ulf Birk, uthyrningschef på Newsec i Göteborg.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-08-05 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Attraktivt. Newsecs uthyrningschef Ulf Birk tycker om att arbeta med Lindholmen. "I dag är det verkligen inte bara hardcore-IT-företag som finns här, utan många olika företag som ser synergierna man kan få genom att sitta i ett sådant här dynamiskt företagsområde", säger han.
Bild: Newsec


Semcon flyttar ut vid årsskiftet och redan då påbörjas anpassningarna för nya hyresgäster. I oktober flyttar ett annat konsultföretag in – teknik- och IT-konsulten Alten, som lämnar Högsbo för Lindholmen.

– Vi har länge varit i behov av mer moderna och yt­effektiva lokaler. Front Lindholmen ligger i ett attraktivt område och passar oss perfekt i vår strategi att inom de närmaste åren ha 50 procent av vår verksamhet i form av inhouse-projekt, säger Fredrik Nyberg, vd för Alten Sverige AB.

Innan Alten flyttar in ska Newsec – som förvaltar fastigheten på uppdrag av ägaren BNP Paribas – bygga om fastigheten och anpassa lokalerna.

– Vi ska bygga igen två ljusgårdar, vilket innebär att vi tillskapar helt nya kontorsytor. Vi skapar sammanhängande och flexibla kontorsytor om 1 540 kvadratmeter per våningsplan i tegelbyggnaden, säger Ulf Birk.

Uppskattad restaurang


Alten flyttar in på de tre översta våningsplanen i den delen av byggnaden och de hyr också det översta våningsplanet i den putsade delen, där det finns en representationsmatsal med kök.
Artikelbild

Front Lindholmen. Konsultföretaget Alten är ett av företagen som flyttar in i Front Lindholmen under hösten 2015. Newsec har i nuläget 3 500 kvadratmeter kvar att hyra ut.
Bild: Newsec


Newsec har också skrivit kontrakt med mjukvaruföretaget Atronic Försäljning AB, som utvecklar betalsystem och med restaurangkonceptet Lindholmen Matsalar.

– Ulf Johansson med kompanjoner, som har hand om restaurangverksamheten i dag, kommer att ha kvar samma koncept, vilket vi är väldigt glada för. Det är en väldigt uppskattad restaurang för både fastighetens hyresgäster och besökare utifrån. Något som är ganska unikt är att där finns en allmän yta med kylskåp och mikrovågsugn för personer som har med sig matlåda till jobbet. På så sätt kan alla äta tillsammans, oavsett om du köper mat i restaurangen eller har med egen mat. Det konceptet kommer alltså att finnas kvar.

Newsec har nu cirka 3 500 kvadratmeter kontors­lokaler kvar att hyra ut.

– I stort sett är det sammanhängande ytor som en hyresgäst skulle kunna ta. Men det går också lätt att dela av dem. Det är roligt att arbeta med ett område som Lindholmen. I dag är det verkligen inte bara hardcore-IT-företag som finns här, utan många olika företag som ser synergierna man kan få genom att sitta i ett sådant här dynamiskt företagsområde. Vi diskuterar med flera företag om de återstående lokalerna, säger Ulf Birk.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration