Samlokaliserar i Ramnaslätt

Vattenfall slår ihop tre enheter i Sjuhärad – den nya adressen blir Verkstadsgatan i Ramnaslätt där man hyr en hel fastighet, drygt 2 200 kvadratmeter. – Vi letade efter kontor med tillhörande lager, vilket inte växer på träd precis. Här kunde Klövern erbjuda det vi sökte, säger Hans Quint, projektledare på Vattenfall.

Skriven av Nicklas Tollesson 2014-08-04 | Näringsliv

Dela på linkedIn Skicka till e-post

Artikelbild

Samlokaliserar. Vattenfall slår ihop tre enheter som tidigare funnits i Borås, Skene och Töllsjö. Nu i dagarna flyttar Vattenfall in hos Klövern på Verkstads- gatan i Ramnaslätt. Magnus Arnesson från Klövern och Hans Quint och Annica Nyhage från Vattenfall är nöjda.
Bild: Nicklas Tollesson


Nu i dagarna flyttar Vattenfall in i de nya lokalerna som fastighetsägaren Klövern har anpassat efter Vattenfalls önskemål.

– Vi har kontoriserat en hel del produktionsytor. Förut var runt två tredjedelar produktionsytor. Nu är mer än hälften av ytorna kontor, säger Magnus Arnesson, driftsansvarig på Klövern.
"Att kunna ha kontor och lager på ett och samma ställe var det viktigaste för oss när vi sökte nya lokaler."
I övrigt har Vattenfall tillgång till både höglager och kallager.

Stora delar av fastigheten har moderniserats och när Lokalnytt hälsar på känns fortfarande doften av ny­målade väggar i Vattenfalls logotypfärger.

Vattenfall slår i och med flytten ihop sina enheter i Borås – som fanns på Södra Korsgatan – Skene och Töllsjö. Resultatet blir en mer effektiv verksamhet till en billigare kostnad.

– Totalt kommer nio avdelningar att finnas här, med 65–70 personer, allt från lednings- och stationsunderhåll till marknadsavdelning, säger Annica Nyhage, projektadministratör på Vattenfall.

Att få allt samlat på ett ställe är en stor fördel, inte minst när det gäller lagerytorna.

– Tidigare har vi haft förråd utspridda lite varstans. Att kunna ha kontor och lager på ett och samma ställe var det viktigaste för oss när vi sökte nya lokaler. Sedan tycker vi att detta är ett bra läge. Det är lätt att ta sig hit och här finns bra med parkeringsmöjligheter, säger Hans Quint.


Dela på linkedIn Skicka till e-post


Prenumerera på Lokalnytts nyhetsbrev


Lokalnytts nyhetsbrev skickas ut en gång per vecka och innehåller artiklar inom kontor, arbetsliv, fastigheter och evenemang.

Prenumerationen är helt gratis och ni kan avbryta den när som helst.

Klicka här för att påbörja er prenumeration